Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Utászházakat újítanak fel

Huszonkét új mentőautót kap a megye. A korszerű járműveket, felszereltségük és a szerint, hogy milyen terepen lehet őket használni, a különböző típusú mentőszolgálatok között osztják el – közölte a megyeinfó 13. kiadásán Tamás Sándor megyetanácselnök.

Az uniós finanszírozású országos programban Kovászna megye 22 új mentőautót kap, ezek értéke 8,3 millió lej. A megyei mentőszolgálat öt A típusú, alapfelszereléssel rendelkező, betegszállításra alkalmas mentőautót, kilenc B típusú, közepes felszereltségű mentőautót, és egy C típusú, azaz legmagasabb felszereltségű mentőautót kap. A rohammentő-szolgálat (SMURD) négy B típusú és egy, több sebesült szállítását lehetővé tevő mentőautóval gazdagodik. A hegyimentő-szolgálat és a megyei csendőrség egy-egy nehéz terepen is bevethető mentőjárművet kap hamarosan.

Két egykori utászház felújítását és átalakítását szorgalmazza Kovászna Megye Tanácsa. A tervek szerint a sepsiszentgyörgyi Művészeti és Népiskola a hatodi utászházban kisebb táborozóhelyet alakít ki, amely iskolai osztályokat szolgálna ki.

Hirdetés
Hirdetés

– A hatodi utászház érdekessége, hogy 1896-ban Potsa József főispán idejében építették, az akkori főépítész Gyárfás Győző tervei alapján, ezt most egykori pompájába állítjuk vissza – mondta el Tamás Sándor.

Felújítják a bükszádi utászházat is (a Sepsibükszád és Bálványos közötti útszakasz nagyjából felénél, az út jobb oldalán), amely a hegyimentő-központ ügykezelésébe kerül, hogy ott az ingatlan felújítását követően hegyimentőbázist rendezzenek be.

A költségvetés-kiigazítás nyomán Kovászna és Kommandó önkormányzata 100, illetve 30 ezer lejt kapott hótalanításra, a gyermekjogvédelmi igazgatóság működtetésére pedig 870 ezer lejt utalt ki a kormány.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük