Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Brüsszeli tapasztalatcsere

Közösségi célokért dolgozó háromszéki nők látogattak a napokban az Európai Parlamentbe. Az RMDSZ Háromszéki Nőszervezetének tagjait, akik tizenöt különböző Kovászna megyei településről érkeztek, Sógor Csaba látta vendégül Brüsszelben.

Az RMDSZ-es EP-képviselő szerint a romániai magyarság számára létkérdés, hogy legyenek a közösség dolgai iránt elkötelezett, tenni akaró emberek. „A Nőszervezet bebizonyította közösségformáló szerepét, a háromszéki hölgyek rendkívül tevékenyek. Abban kívánjuk őket támogatni, hogy az európai parlamenti munkánkról is tapasztalatot gyűjthessenek, amelyet majd bízunk benne, hogy odahaza, a nőszervezeti munkájukban is kamatoztatni tudnak” – magyarázta Sógor Csaba.
A háromszéki nők európai parlamenti látogatása során Sógor Csaba arról nyújtott tájékoztatást, hogy az EU-ban milyen intézkedések támogatják a nők esélyegyenlőségének megteremtését és javítását a politika, a gazdaság, valamint a család szférájában.

Hirdetés
Hirdetés

Ájgel Ágnes, az RMDSZ Háromszéki Nőszervezetének elnöke elmondta, a Nőszervezet fontosnak tartja a nők folyamatos képzését, ezért igyekszenek megteremteni annak lehetőségét, hogy a szűkebb környezetükből ezek a helyi közösségekben és közösségekért dolgozó hölgyek rendszeresen kitekinthessenek. „Nagyon örülünk, hogy Sógor Csaba fontosnak tartja a Nőszervezet munkáját, és támogatott bennünket abban a törekvésünkben, hogy a bukaresti látogatásaink után, az európai parlament törvényhozási folyamatait is közelebbről megismerjük. Szükség van a jó példák megismerésére, hiszen ezáltal tudunk fejlődni és hasznos programokkal jelen lenni a háromszéki közösségek életé­ben. Esélyegyenlőségi kérdések kapcsán gyűjtöttünk fontos tapasztalatot” – mondta a brüsszeli látogatás kapcsán a háromszéki elnök. 

(sajtóközlemény)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük