Felhívás!

Uszodáról is szavaztak

Uszodáról is szavaztak Kovászna megye

Tegnap délben tartotta soros tanácsülését a kézdivásárhelyi testület. A napirenden több tervezet szerepelt, pluszban felkerült még kettő, ez utóbbiak a céhes város uszodáját érintették.

A tanácsülésen zömében formai döntések születtek, így elsőként módosították a város költségvetését, szó esett a lakónegyedek közti parkolóhelyek kiosztására vonatkozó szabályzat jóváhagyásáról is. Ennek fontos részlete, hogy a liciten szem előtt tartják az egy család egy jármű elvet, hogy mindenki egyenlő eséllyel szállhasson versenybe, a második autóra csak a szabadon maradt helyek függvényében lehet licitálni. Ez érvényes azokra is, akik garázzsal rendelkeznek.

A tanácsosok jóváhagyták Fejér Áron közgazdász ideiglenes kinevezését az ipari parkok élére, miután Szőllősi Tamás korábbi ügyvezető objektív oko miatt lemondott (megyei tanácsossá vált). A testület rábólintott Kézdivásárhely új zászlómodelljére is, ami csak annyiban módosult, hogy mindkét oldalán megjelenik a város korábban elfogadott címere.

Más apróbb módosítások után került sor a két legfontosabb tervezet ismertetésére, amikre bővebben visszatérünk: a tanács beleegyezett, hogy az uszoda területét átadja az Országos Befektetési Alapnak, így esély mutatkozik arra, hogy a közeljövőben startoljon Kézdivásárhely modern történelmének legnagyobb, mintegy harmincmilliós beruházása.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2021. június 26., 11:47
  ÉRTÉKELÉS: 7

  Még csak annyit,hogy valamit a csendért is tehetnének.Péntek estétől, hajnalig városnapokat megszégyenítő hangerejű buli volt egy szórakozóhely nyári kertjében.Szórakozni kell,szó sem róla.De lehet másképp,civilizáltabb módon tenni.A minden Áron profit hajhász szórakozó helyek tulajdonosai azt gondolják,hogy ők szarták a spanyol viaszt,és azt tehetnek amit akarnak.Nem egészen így van,de teszik ezt.Még.Sajnos a kézdivásárhelyi tanács ilyen apróságokkal nem bajlódik.Pedig ,hát ez (is) feladatai közé tartozna.De ebből nincs hasznuk.Nem úgy a parkolóhelyekből.Itt csak annyit szeretnék megjegyezni,hogy néhány tanácsnál dolgozó személy,baráti klientúrája milyen előnyöket élvez a parkolók elosztásánál.És egy javaslat:a parkoló helyek módosított szabályzatát illene,kellene tudatni a licitáló polgárokkal.De úgy értelmesen ,érthetően,oly módon ,hogy ne lehessen “kiskapus”magyarázatokkal ,saját igazukat bizonygatni a baráti klientúrájukat kiszolgáló tanácsnál dolgozó személyzetnek.Szóval minden licit előtt elvárjuk azt,hogy tudjuk ki milyen joggal rendelkezik egy parkoló bérbevételénél.

 • User
  Dátum: 2021. június 26., 14:14
  ÉRTÉKELÉS: 4

  A Fortyogót megvárták amíg össze duvad . Az ilyen es ehez hasonló dolgokért nem felel senki . Ha vannak törvények akkor miért nem alkalmazzák? Aki vagy akik ezt a kárt okozták megfizetetni velük !

 • User
  Dátum: 2021. június 26., 18:22
  ÉRTÉKELÉS: -1

  Apropo csend!Meg meddig uvoltenek[kinek az engedelyevel?]az ocska vasat akut stb.gyujtogeto VN rendszamuak az utcakon?Valakikek osztozkodnak a jovedelmen?Csak kerdem!