Felhívás!

Él, változik, lüktet a város

Él, változik, lüktet a város Kovászna megye

Jobbára ingatlanügyek szerepeltek a sepsiszentgyörgyi tanács csütörtöki ülésén, de letette a hivatali esküt egy új tanácstag, Keresztes László is, és napirendre került a Sepsi Rekreatív Rt. szabadidős létesítményeiben alkalmazandó, a helyieknek kedvezményt nyújtó kártya is, amely közkívánatra született meg.

Ambrus Zsombor lemondott tanácstag helyére a listán következő Keresztes László, Pro Urbe díjas nyugalmazott tanár, a Székely Mikó Kollégium volt aligazgatója került be, a tanácsülés az ő ünnepélyes eskületételével kezdődött meg. A polgármesteri hivatal szakapparátusának szerkezetében módosítások következtek be, így sor került arra is, hogy az újonnan létesített, három alkalmazottal működő ifjúsági irodát belefoglalják a struktúrába, illetve a munkálatok követésére is külön iroda figyel majd, ide két személyt vesznek fel.

Az önkormányzati képviselők döntöttek arról, hogy a Gyere haza program keretében újabb két fiatalnak, Sándor Tas Leventének és Andrei Voinescunak utalnak ki ingyenes telket házépítés céljából a város sugásfürdői kijáratánál. Ezenkívül eldőlt, hogy a Szépmezőn önkormányzati tulajdonban levő lakást bérlők közül többnek megadják a lehetőséget, hogy a felértékelő által felbecsült áron megvegyék a lakásukat, utólagosan megfizetve a rájuk eső részt is feljavítási költségeiből (az 50 nm-es lakások ára 14–16.000 euró között alakul). Másik 70 bérlőnek ugyanakkor meghosszabbítják egy évvel a bérleti szerződését. Ugyanakkor 10 évre átruháztak a Kovászna Megyei Művelődési Központra a Kós Károly utca 5A alatti épületben egy helyiséget raktár céljára, és adományként átvették a Value Centre építtetőjétől, a PK Bronze Kft-től a bevásárlóközpont előtt épített körforgalom 667 négyzetméteres területét a rajta levő, 1.077.000 lejes beruházással együtt. A Vadász utcai sportcsarnok közelségében jóváhagyták hat telek összevonását egy 66.415 m²-es parcellává, mert a sportkomplexumot fejleszteni kívánja a város. A Vadon Egyesület ez alkalommal tanácsi jóváhagyással átvehette ingyenes használatra a város által 230 ezer euróért megvett sugásfürdői Phoenix villát, hogy ott erdei iskolát létesítsen, működtessen.

Végül nagyobb érdeklődésre tarthat számot a Sepsi Card program, amely a helyi lakosoknak a más városból idelátogatókkal szemben kedvezményeket biztosít a város szabadidős létesítményeiben: az uszodában, a strandon, a korcsolyapályán, a sugásfürdői sípályákon a Szentgyörgyön élő felnőttek, az itt tanuló diákok élvezhetik az alacsonyabb árakat. Ám amíg a kártyák elkészülnek, ezeket a kedvezményeket a személyi igazolvány vagy az ellenőrző felmutatásával is érvényesíthetik.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások