Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Az űrből is látszik a klímaváltozás

Az űrből is látszik a klímaváltozás Kovászna megye

Alexander Gerst, német űrhajós a Nemzetközi Űrállomás (ISS) fedélzetéről fotózta le Közép-Európát. A Twitteren megosztott képek sokkoló arcát mutatják a térségnek.

 

A klímaváltozás nem az ajtón kopogtat, hanem már bőven bent van a spájzban. Ezt látszanak igazolni a német űrhajós által készített űrfotók is, elmondása szerint sokkoltál a szemmel is látható drasztikus változások.

 

Gerstnek nem ez az első űrmissziója, pár éve már körbegravitálta bolygónkat az ISS kabinjából. Állítása szerint 2014 nyarán még zöld mezők dominálták Közép-Európa felszínét, mára viszont ez gyökeresen megváltozott: a horizonton 2018-ra a barna szín vált uralkodóvá.

2018-ban:

A geofizikus végzettségű űrkutató megfigyelése összevág a napokban-hetekben érkezett híradásokkal, miszerint száz éve nem látott aszály sújtja Európát, de a világ más részein is a forróság emberemlékezet óta nem látott pusztító tüzeket okozott (Görögország, Kalifornia, Kanada stb.).

és 2014-ben.

A globális klímaváltozással összefüggésbe hozott éghajlati jelenségek mindennapi következményeiről mi is írtunk, így például Svájcban már mancsvédő bocskort húznak a kutyák lábára a felforrósodott aszfalton. Mi több, az Euronews beszámolójából az is kiderül, hogy a krónikus vízhiány miatt a multikulturális szövetségi államban már helikopterrel szállítják a vizet a hegyekben legelésző teheneknek.

 

De a háromszéki mezőgazdaság is megsínylette idén a szeszélyes időjárás következményeit. Könczei Csaba, a Kovászna Megyei Mezőgazdasági Igazgatóság vezetője lapunknak azt nyilatkozta: “- Amikor kellett volna, április–májusban, nem esett, amikor nem kellett volna, június–júliusban, akkor viszont igen, sokszor megállás nélkül. Összességében lehet, hogy nem lett több eső, mint amennyi kellene, csak nem akkor lett, és nem annyi, amennyi, és amikor kellett.” A szakember azt mondja: ez az eső a vízigényes kultúráknak is „kicsit sok kezdett lenni”, a gabonának meg egyenesen ártott.

 

(azonnali)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2018. augusztus 11., 9:36
  ÉRTÉKELÉS: 0

  Együgyűség az a dolog amikor csak a felszínes részletek problémáival vagyunk érdekeltek de de annak háttérbeli mikéntjei, okai magyarázatainál már nem.

 • User
  Dátum: 2018. augusztus 11., 11:03
  ÉRTÉKELÉS: 0

  Kedves cikkíró ! Már az ötvenes évektől kezdődően létezik a KLÍMA , AZ ÉGHAJLAT mesterséges megváltoztatásának technológiája amit közel 70 év alatt is rendkívűli módon továbbfejlesztettek egyes országok. Ezzel képesek kontroll alatt tartani egyes országok vagy földrészek politikáját ,

 • User
  Dátum: 2018. augusztus 11., 11:05
  ÉRTÉKELÉS: -1

  Az origoponthu állítólagos jobboldali és a 888ponthu állítólagos jpbboldali internetes oldalak is mantrazzák ezeket a klimavaltozasos fake híreket, sajnos.
  Az a helyzet,hogy én inkább Trumpnak hiszek mint a fenntebb említett két hírportálnak mert közben kielemzem a híreket agyamot is használom, mielőtt lenyelnék egy nyílvánvaló fake newset.