Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Újraindult a vidéki lomtalanítás

Újraindult a vidéki lomtalanítás Kovászna megye

Háromszéken újraindult, zajlik a vidéki lomtalanítás, és annak ellenére, hogy március óta a vendéglátóipar, illetve számos cég bezárt, a hulladékmennyiség nemhogy csökkent, hanem nőtt.

Hirdetés
Hirdetés

Elsejétől újraindult a vidéki lomtalanítás: a szükségállapot előtt Árkoson, Előpatakon állomásozott utoljára a karaván, e hónap elején Gidófalván rajtoltak. Máthé László, a sepsiszentgyörgyi Tega Rt. köztisztasági vállalat vezetője lapunk érdeklődésére elmondta, Gidófalváról az első két nap alatt 4788 kilogramm üveget, 3343 kilogramm elektromos és elektronikai hulladékot, ezen kívül más lomokat (autógumit, bútorokat, rongyokat, és egyebeket) szállítottak el.

Kökösbácsteleken 2 tonna üveg és 2 tonna elektronikus, elektromos hulladék gyűlt össze, de tegnap újra visszatért a tegás autó a településre, hiszen nem sikerült befejezni a gyűjtést. Ugyancsak tegnap délután Illyefalva volt a soros, ezt követi Árapatak, Hídvég, Bölön, Nagyajta, Barót, majd Erdővidék többi települése.

Sepsiszentgyörgyön telefonos jelzésre mennek házhoz a köztisztasági vállalat munkatársai, és bérmentve elviszik a méretesebb hulladékokat.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások