Felhívás!

Újra lángolnak a kukák

Újra lángolnak a kukák Kovászna megye

A fűtésszezon kezdetével újra fellángolnak a szemetes gyűjtőedények Sepsiszentgyörgyön, a jelentős károk mellett fölöttébb bosszantó, hogy az évek során a korábbi incidensek miatt sem lehetett senkit felelősségre vonni – derült ki a Tega Rt. vezetőségével folytatott legutóbbi beszélgetésünk során.

Máthé László, a Tega Rt. köztisztasági vállalat vezetője elmondta, a fűtésszezon kezdetével már le is égett az egyik megyeszékhelyi, a Virág utcában lévő süllyesztett kuka, illetve más helyszíneken is károsult a belső burkolat, a tároló zsák.

– Sajnos a médiában is számtalanszor megejtett felhívások sorozata után is akadnak olyanok, akik felelőtlenül beledobják a közterületen felállított süllyesztett kukákba a gyúlásveszélyes parazsat, hamut. A kár jelentős, hiszen egy-egy ilyen kuka 2 ezer euróra rúg. Mindezt teszik olyan körülmények közepette, hogy hetente egyszer elhozzuk a magánszemélyektől a kapu elé kirakott biohulladékot: ide dobhatnák a hamut, mert itt lenne a helye.

A tettes sosem kerül meg, a rendőrség – volt rá példa, hogy a feljelentéstől számított 2 év után – annyit jelez vissza, hogy nem sikerült azonosítani a kárt okozó személyt, nincs kit felelősségre vonni. Az is szóba került már, hogy tarthatatlan helyzet miatt a környékbeli lakótársulásoknak számlázzák ki a kár értékét, ami nem a szolgáltató hibájából keletkezik.

– Megoldást jelentene, ha a polgárok jeleznék nekünk az incidenseket, hiszen egy, a tettenéréskor készült fénykép vagy egy rendszámtábla elég ahhoz, hogy átvállaljuk a pereskedést. Közvagyonról van szó, nem hiszem, hogy senki nem lát semmit. Legutóbb is az Ifjúság sétánynál egy kamionnyi szemetet ürítettek le közterületre, és nem került rá tanú – panaszolta az igazgató. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások