Felhívás!

Lakbértámogatás ifjaknak

Lakbértámogatás ifjaknak Kovászna megye

A háromszéki, sepsiszentgyörgyi ifjakat nyomasztja a lakhatási feltételek szűkössége, illetve a nagy kereslet miatt igen magasra emelkedett albérleti díjszabások, derült ki az idei ifjúsági konzultáció során. Erre is van megoldása a városnak: az 50 eurós lakbértámogatás, amit azok vehetnek igénybe, akik hivatalos szerződéssel bérelnek lakást.

Amint azt Vargha Fruzsina alpolgármester keddi sajtótájékoztatóján elmondta, az 50 eurós lakbértámogatási program meghirdetését követően az e-mail-ben, személyesen és a közösségi oldalakon érkezett visszajelzések után arra a következtetésre jutottak, hogy akár igaz is lehet az az érv, amely szerint ez a támogatás megemelheti az albérleti árakat. Ez különösen akkor valószínű, ha eddig csak a felek közötti szóbeli megegyezéssel történt a bérlés.

A fiatal elöljáró szerint az első igénylések után kiderülhetnek a buktatók, ha valóban ilyen irányt vesznek a dolgok, akkor nyilván korrigálni fognak az egyelőre próbaverzióban működő programon. A Gyere haza támogatási rendszer is döcögősebben működött kezdetben, de azon is csiszoltak idővel, magyarázta. A program kidolgozásakor az is cél volt, hogy az idén megkezdődő szentgyörgyi képzőművészeti egyetemi képzés, illetve a Sapientia EMTÉ-n remélhetően a közeljövőben beinduló testnevelés-szak nem helybeli hallgatóinak tudjanak segítséget nyújtani.

Ami a fiataloknak a procedúrák és igénylési folyamatok bürokratikus, hosszadalmas volta miatti aggodalmát illeti, Vargha Fruzsina megnyugtatta a támogatás leendő kedvezményezettjeit, hogy amennyire csak lehetett, egyszerűsítettek, és lerövidítették a határidőket. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.