Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Újra belendült a kutyalopás „biznisz”

Több éve már beszámoltunk arról, hogy az Őrkő negyedben lakó egyének sepsiszentgyörgyi kutyatartó gazdáktól lopták el ebeiket, majd váltságdíj ellenében kínálták visszaadásra ezeket. Olvasóink a napokban jelezték, hogy újra virágzik a kutyalopásból teremtett „biznisz”.

Több incidensről is tájékoztatták lapunkat a napokban, kiderült, hogy a kutyatolvajok egyre bátrabbak, már a magánházak udvaráról is elkötik a kedvenceket, illetve üzletek előtt gazdájukra várakozó ebeket is ellopnak. Arra utaznak, hogy fajtatiszta eb legyen a zsákmány, mert így „többet lehet kérni érte”.
Egyik áldozat lapunk érdeklődésére elmondta, hogy a kiváltásnál mindig többen gyűlnek össze, hogy nagyobb lelki stressznek tegyék ki a kutyatartót, folyton fenyegetőznek.

Hirdetés
Hirdetés

Radu Stroe, a megyei rendőrség szóvivője kérdéseinkre elmondta, hogy az elmúlt hónapokban egyetlenegy idevágó feljelentést sem jegyeztek, és ezúton is arra biztatta az áldozatokat, hogy jelezzék az egyenruhásoknak az incidenseket.

Máthé László, a szépmezői kutyamenhelyet működtető Tega Rt. igazgatója lapunk érdeklődésre kifejtette, hogy tudnak a jelenségről, hiszen többen elsőre náluk keresik az „elveszett” ebet, mi több, Máthé egyik közeli ismerőse is áldozatul esett ennek a jelenségnek, de itt is inkább fizettek, mintsem hogy rendőri segítséget kérjenek.
– Ha nem kerül végre valaki, aki felvállalja, hogy jelentse a lopást (így tettenérést szervezhetnének a rendőrség segítségével), akkor sohasem lesz vége a jelenségnek – magyarázta, elárulva, hogy sajnos más területeken is, például a kukarongálások esetében is azt tapasztalják, hogy a háromszéki emberek kerülik a konfliktust, nem vállalják a tanúskodást.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2020. január 17., 9:22
  ÉRTÉKELÉS: 5

  Ha pedig jelentik a rendörségnek az is megeshet,hogy a kutyát kinyirják,jobb esetben másnak adják el. Ezektöl minden kitelik.Minap jeleztem, hogy a cigénterror mindenapi jelenség településeinken.ugy látszik,hogy ez alóll a megyeközpont sem kivétel.

  • User
   Dátum: 2020. január 17., 18:11
   ÉRTÉKELÉS: 1

   Terror ott van, ahol engedik. El kell menni a rendőrségre feljelentést tenni és felvenni azt is, amikor az árról tárgyalnak és amikor visszaadják a kutyát.

 • User
  Dátum: 2020. január 17., 18:38
  ÉRTÉKELÉS: 0

  Az a baj,hogy pontosan azért ilyen bátrak mert senki sem meri feljelenteni őket.Lassan megérjük, hogy a házba is bejönnek ha nem lépünk.Ma a legtöbb üzlet előtt kamera van, ha ott nincs van két lépésre, nem szabad megijedni, hanem lépni kell.Bátran mert csak így lehet megállítani őket.A rendőrség sem tud lépni ha nincs előzetes panasz.