Hirdetés
Hirdetés

Bukarest nem siet pénzt adni

Bukarest nem siet pénzt adni Kovászna megye

Már jó ideje, talán két éve is annak, hogy felröppent a hír, miszerint újjáépítenék Nagyajtán, a faluban azt a hidat, melyen a megyei út is átvezet, s melynek állapota létfontosságú, hiszen ezen zajlik javarészt az erdővidéki települések és Brassó közötti közúti forgalom.

Ez azon erdővidéki közúti vashidak egyike (a másik Vargyason található), mely még az Osztrák-Magyar Monarchiában épült, s miután száz évig szolgálta Erdővidék közlekedését, mostanra ideje lejárt. Ismert tény az is, hogy a híd építésének idejét valahol egy bécsi kancelláriában nyilvántartották, s bár már semmi közük nincs hozzá, száz év eltelte után mégis fontosnak találták az osztrákok, hogy levélben értesítsék a Kovászna megyei illetékeseket: vigyázzanak, mert a híd garanciája lejárt!

Hirdetés
Hirdetés

Kovászna megye tanácsa tehát úgy döntött, újraépíti a hidat, ám Románia nem az Osztrák-Magyar Monarchia. Tamás Sándor megyetanácselnök a minap arról írt, hogy számtalan ígéretet kaptak már Bukarestből, hogy lesz pénz a hídra, de mégsem lett semmi a dologból. Most úgy döntöttek, maguk veszik kézbe a dolgot, és bármi áron megoldják a problémát. „Minél hamarabb neki szeretnénk látni a munkának” – írta közösségi oldalán a tanácselnök. 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2020. január 17., 6:50
  ÉRTÉKELÉS: 9

  Tisztelt uram! Ha jobban tájékozódott volna akkor a cikk is pontosabb Lenne! A facebook-on osztotta meg valaki ,hogy 6 éve volt ígéret a híd javítás amit sajnos csak ígérték. Ismét ígérnek mert jön a választás! Kell a hírverés. Sajnos ez már nagyon kevés az erdővidéki választóknak!!!!!!

 • User
  Dátum: 2020. január 17., 10:41
  ÉRTÉKELÉS: 5

  Jól jön egy ilyen téma a vállasztás közelében amikor a parázs kezd írásban lendülni újra gondolunk és marad a megszokott régi büdös szar amit szagolgatunk izlelgetünk továbbá Egyet viszont már tudunk akik harminc éve űzik az ipari és jogi hazugságot azok már nincs amit veszitsenek ezek utàn sem! ? Élvonalban azRMDSz