Felhívás!

Újabb véradást szerveztek

Újabb véradást szerveztek Kovászna megye

Újabb véradási akciót szervezett a Szimpla Sepsiszentgyörgy a Kovászna megyei vérközponttal közösen, sorban a hatodikat. Ezúttal is szép számmal voltak jelentkezők.

Tegnap reggel 9 órától a vérközpont munkatársai beköltöztek a Szimplába, és várták azokat, akik vérdonornak jelentkeztek. A hatodik alkalommal meghirdetett akcióra ezúttal húszan mentek el, igaz, négyen nem feleltek meg az előírásoknak: ketten vérszegények voltak, ketten pedig nem érték el a véradáshoz szükséges testsúlyt. Így végül 16-an adtak vért, ami így is nagy szám, ugyanis a központban naponta mintegy 6-7 jelentkező van. A decemberi véradást a központ kérésére szervezték, ugyanis jelenleg vérhiány van, donorokra van szükség, akiket továbbra is várnak a központban.

A véradásnak számos jótékony hatása van: csökkenti a betegségek kockázatát. ingyenes egészségügyi vizsgálatokat végeznek el a donoroknak, de mentálhigiénés hatása is van, erősíti a boldogság-tudatot – magyarázták a szakemberek. 

A sepsiszentgyörgyi Szimpla több mint egy éve indította a „Be someone’s Hero! It’s in your Blood!” véradási kampányt, melynek során eddig összesen már több százan adtak vért. A rendhagyó környezetbe szívesebben mennek az emberek, azok is, akik eddig nem tették, mivel félnek a vérközpont steril, kórházszerű közegétől – mondta Józsi Kinga szervező.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.