Felhívás!

Gázt Nyujtódra

Gázt Nyujtódra Kovászna megye

Tegnap reggel rendkívüli tanácsülést hívtak össze Kézdivásárhelyen, amelynek napirendjén mindössze négy határozattervezet szerepelt. A tanácsosok többek között a nyujtódi gázhálózat kiépítésére is rábólintottak.

Bokor Tibor polgármester elsőként a nyujtódi gázhálózat kiépítésére vonatkozó költségek és a beruházás technikai-gazdasági mutatóinak jóváhagyására kérte a testület tagjait. A városhoz tartozó településen ugyanis nincs kiépítve a hálózat, és az ott élők régi óhaja, hogy az megtörténjen. Az elöljáró már korábban jelezte, hogy tárgyalt a gázszolgáltató illetékeseivel, és hajlandóság mutatkozott, hogy a hálózatukra Nyujtódot is rácsatlakoztassák. Nem olcsó mulatság, ugyanis a becsült költségek 11,4 millió lejre, vagyis 2,4 millió euróra rúgnak, erre az összegre még rájön az ÁFA is.

A testület beleegyezését adta a 2017/53-as, parkírozási szabályzatra vonatkozó tanácshatározat módosítására, ennek értelmében a Vasút utcában is fizetni kell a parkolásért.

Egy, a Szabadság utcai ingatlan átvételét is jóváhagyták, a Fecske utcai tömbházak mögött található volt hőközpont Kézdivásárhely municípium közvagyonából a céhes város magánvagyonába került át, felújítása után a sepsiszentgyörgyi Művészeti Népiskola nyit benne fiókot.

Utolsóként Kézdivásárhely municípium Helyi Tanácsának működési szabályzatát fogadták el.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2019. december 6., 13:03
  ÉRTÉKELÉS: 8

  Kedves ujsagiro, nagyon szerencsetlen cimet adott a cikknek, gazt es gyufat nyujtodnak, vagy gazt Nyujtodra mint a zsidokra ? Ketszer gondolkodni es egyszer irni 🙁

  • User
   Dátum: 2019. december 6., 15:05
   ÉRTÉKELÉS: 7

   Jaj nem kell mar ilyen erzekenynek meg ijedosnek lenni…viszont a foto az tenyleg szerencsetlen,a polgarmester hazat kellet volna le fotozni..ez nem nyujtodi kep.

  • User
   Dátum: 2019. december 7., 9:17
   ÉRTÉKELÉS: 4

   Belegondolva, igaza van, de remélem nem feltételezi, hogy ez volt a szándék 🙂 Szerkesztési vonatkozása van a címadásnak, meg van határozva, hogy két hasábban a főcím hány karakter (leütés) lehet. Ha a cím Földgáz vezetéket építhetnek Nyujtódra lett volna, akkor nem fért volna el a kazettában (a netre felkerülő, helyi jellegű írások a print verzióban jelennek meg), de remélem a cikk eloszlatja a félreértéseket. A másik hozzászólónak: a gázvezetésről szóló tárgyalás nagyon rég zajlik, de első fázisban a szolgáltató mereven elzárkózott, mivel nagyon kevés a fogyasztó, a távolság meg nagy (Nyujtód nem egy kompakt, egy centrum körül épült település), a költségek megtérülésének így nagyon hosszú az ideje. A 2019.12.06. – 19:14 hozzászólónak: a szolgáltatókkal nem egyszerű egyezkedni, a nagy költségekre hivatkozva nem bennek bele ilyen fejlesztésekbe. Nekik a pénz kell, befektetni nem szeretnek. Üdv, BL

   • User
    Dátum: 2019. december 7., 10:49
    ÉRTÉKELÉS: 0

    Nem kell magyarazkodni, a cimmel minden rendben van. Az a “gaz” hogy van aki 80 ev eltelte utan is arra gazra gondol es f@sik meg hisztizik. A gaz szorol normalis embernek a metangaz vagy esetleg az autok jutnak eszebe.

 • User
  Dátum: 2019. december 6., 19:18
  ÉRTÉKELÉS: 4

  Az eloljaro beszelt az Electricaval es megigertek hogy a Vasututcaba a jarda ala kerul a villamoshalozat.De meg sehol semmi.Ugyan igy a Vagohid utcaba.—Sokk beszed szegenyseg!!!

 • User
  Dátum: 2019. december 6., 23:51
  ÉRTÉKELÉS: 1

  Ezennel megkérdezném, nem tudom ki tudna erre választ adni… Kilyén és Szotyor Sepsiszentgyörgyhöz tartozik de a gázt nem szándékoznak ebbe a két faluba is bevezetni?? Kíváncsi vagyok ki tud erre választ adni!!!

 • User
  Dátum: 2019. december 7., 9:50
  ÉRTÉKELÉS: 1

  Gázról annyit, h szuper gombnyomásról tűzelni, de azért elég drága a számla! Ha vki járt volna Nyujtódra és látná, h milyen állapotok uralkodnak 1 községhez képest 1 olyan faluban amely 5km re van a híres municipiumtól nem fikázná a polgármestert!😁 Fejlődni kell kéremszépen, a III. évezredben élünk! + 10-20 év és a Kézdi körüli települések összeolvadnak Kézdivásárhelyel! Itt 5-10€ ért lehet épitkezési területet vásárolni és jó házakat is tömbház áráért!

 • User
  Dátum: 2019. december 7., 11:51
  ÉRTÉKELÉS: 3

  Ez is csak szöveg olyan mint a Bem József utca modernizálása azt mondták a tavasszal meg van rá a pénz hová tették talán a városnapok felemésztették?A lényeg hogy municípiumi adót fizetnek a nyujtódiak is és a sárfalviak is .

 • User
  Dátum: 2019. december 7., 15:33
  ÉRTÉKELÉS: 3

  Ennyit -gurittani-!Verbeli politikus a Tiberiu.Beke utca,Molnar Jozsias utca Bem Jozsef utca,Azt mondtak az iden modernizaljak.Ja hogy jovobe a valasztasok elott……….