Hirdetés
Hirdetés

Újabb utcák újulnak meg

Újabb utcák újulnak meg Kovászna megye

Miután Sepsiszentgyörgy önkormányzata október végén elfogadta a Gáll Lajos, Farm, Fülemüle, Szegfű és Hajnal utcák felújításának megvalósíthatósági tanulmányát (DALI), a novemberi soros ülésén újabb öt útszakasz korszerűsítéséről döntött.

Hirdetés
Hirdetés

A múlt héten született határozat értelmében megújul a Bolyai János, Málik József és a Villa utca, valamint az Esthajnalcsillag és a Zefír sétány. Kicserélik a vízvezetékeket, illetve a csapadékvíz- és szennyvízcsatornát, föld alá helyezik a vil­lany­oszlopokon futó kábeleket, bővítik a közvilágítást, új burkolatot öntenek a járdákra és az útfelületekre.

A befektetés tervezett összértéke áfával együtt 20,1 millió lej, ami a következőképpen oszlik meg: az elkövetkezendőkben kialakítandó Petőfi-park közelében lévő, 294 méter hosszú Zefír sétány korszerűsítésére 2,8 millió lejt, míg a szomszédos, 940 méter hosszú Esthajnalcsillag sétány infrastruktúrájának feljavítására 8 millió lejt szán az önkormányzat. A Sport és Puskás Tivadar utcák között húzódó, 300 méter hosszú Málik József utca felújítására 3,4 millió lejt terveznek költeni, ugyanakkor a város délnyugati részén lévő, 385 méter hosszú Bolyai János utca rendbetétele 4,6 millió lejbe, míg az alig 186 hosszúságú Villa utca korszerűsítése 1,3 millió lejbe kerül majd. <<

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások