Felhívás!

Újabb EMSZ-polgármesterjelölt

Újabb EMSZ-polgármesterjelölt Kovászna megye

Tizenhatodik polgármesterjelöltjét mutatta be tegnap az Erdélyi Magyar Szövetség (EMSZ). Az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) és a Magyar Polgári Párt (MPP) Para Magor Róbert erdészmérnökkel célozza meg Sepsikőröspatak elöljárói székét.

Mi komolyan vesszük, hogy a fiataloknak itthon kell lehetőséget adni – mutatta be a koalíció legfiatalabb jelöltjét Bálint József koordinátor, hozzátéve: a választás nem véletlenszerű, Para ambiciózus, lendületes, és van tapasztalata az önkormányzati munkában. A mindössze 27 éves fiatalember Kőröspatakon született, ott, majd a sepsiszentgyörgyi Mikes Kelemen Líceumban végezte iskoláit, Brassóban szerzett erdőmérnöki oklevelet. Jelenleg a kőröspataki közbirtokosság elnöke, az olaszteleki erdészet munkatársa, több civil szervezet tagja.

– Célom tartalmas közösségi élet megteremtése, közvetlen kapcsolat létrehozása a lakók és a hivatal között, az egyensúly visszaállítása Kőröspatak és Kálnok között, az úthálózat teljes rehabilitációja, a hidak és pallók feljavítása, a csatornahálózat befejezése és kiterjesztése Kálnokra is – sorolta a jelölt.

A községközpont lakosságának csaknem felét kitevő „magyar anyanyelvű roma közösségről” szólva azt mondta: tanítani és integrálni kell, „nem csak elnyomni őket”, munkahelyet biztosítani számukra, mert „dolgozni akarnak”. Meg kell oldani „az egyébként képzett és segítőkész” jegyző és a falu többsége közötti nyelvi problémát, és „ne mindent a jegyző intézzen”, aki „gyakorlatilag vezeti a falut”. „Újra kell gondolni” a pályázatokat, mert „ott valami baj van”, ahol hat pályázat van, és egyik sem halad. Meg kell oldani a bányató problémáját, ahol „nem volt megfelelő szintű jogi képviselet” – tette hozzá Para Magor Róbert. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2020. augusztus 11., 7:30
  ÉRTÉKELÉS: 5

  Az EMSZ az Udemeré kisöccse😆
  Azért jelöltetnek ők is polgármestereket,hogy a big brothernek legyen ellenfele!😂
  Szépek vagytok az egész! 30 éve csak az halad aki “jó helyen” van!

 • User
  Dátum: 2020. augusztus 11., 22:54
  ÉRTÉKELÉS: -5

  Hat a kiloja megvan hogy polgarmester legyen, de egyebb semmi! Es azt sem kellene hirdetni, hogy kozbirtokossag elnok es az allami erdeszet munkatarsa, mert ezt a torveny tiltja. Nem tudom egyszerre harom helyen hogy lehet egyszerre ott lenni, de most rajottem, politikus kell lenni.