Új tanácsost iktattak

Új tanácsost iktattak Kovászna megye

A pénteken megtartott, rendkívüli kovásznai tanácsülésen a testület jóváhagyta Dali Gyula-Loránd RMDSZ-es tanácsos testülettagsági lemondását, és a megüresedett helyre Demes Ferenc beiktatását.

Dali Gyula-Loránd csomakőrösi állatorvos Gyerő József polgármesterrel egy időben (2016-ban) került a testületbe, és lemondását személyes, objektív okokra hivatkozva nyújtotta be. Mint azt Gyerő József elmondta: az RMDSZ-listán más személyek (Bende Attila, Gecse Imre, Vatány Ferenc) következtek volna, viszont a szövetség tartja a csomakőrösieknek tett ígéretet, vagyis hogy helyet biztosítanak a falu képviseletének, így lépett Demes a Dali helyére.

Demes Ferenc 36 éves, közgazdász végzettséggel rendelkezik, dolgozott a kovásznai vízműveknél részlegvezetőként, jelenleg pedig egy gyógyszertárban adatfeldolgozó. Az új tanácsos kérdésünkre elmondta: három éve költözött Csomakőrösre, és úgy látja, fontos falusfelei kéréseit, akaratát is képviselni a testületben. A csomakőrösiek igényeinek meghallgatásáért a közeljövőben egy falugyűlést szeretne szervezni.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.