Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Új Pro Urbe díjasok

Új Pro Urbe díjasok Kovászna megye

Tegnap a Vigadó Művelődési Ház dísztermében adták át az idei Pro Urbe díjakat. Bokor Tibor polgármestertől három személy vette át a kitüntetést, amely egyfajta köszönet a település érdekében végzett munkájukért.

Hirdetés
Hirdetés

A tegnapi ünnepi esemény 17 órakor kezdődött. A helyi tanács egy korábbi határozata értelmében minden évben három személy kaphatja meg az elismerést, így idén Józsa Irén nyugalmazott tanárnő, dr. Erdélyi Csaba ny. belgyógyász-főorvos (a fotón balról) és dr. Kelemen András ny. nőgyógyász-főorvos és volt kórházmenedzser (a fotón jobbról) részesült Pro Urbe díjban.

Józsa Irén munkásságát Nagy Judit, a Nagy Mózes Líceum tanárnője, a Nagy Mózes Közművelődési Egyesület alelnöke méltatta, dr. Erdély Csaba laudációját dr. Tar­czali Mária gyermekgyógyász-főorvos mondotta, míg dr. Kelemen András érdemeit Bakk-Vitális Mária Kinga, a Wegener Pro Sanitate Alapítvány elnöke, a Zarah Moden és New Fashion készruhagyárak vezérigazgatója domborította ki. A laudációkat követően Bokor Tibor polgármester is köszöntötte a díjazottakat, akik a város elöljárójától vehették át az elismerést. Kézdivásárhelynek eddig nyolc Pro Urbe díjasa volt, hozzájuk csatlakoznak az idei kitüntettek.

Az ünnepség részleteire visszatérünk. 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások