Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Nyugtalanító késések

Nyugtalanító késések Kovászna megye

Ebben a pillanatban még igen sok iskolában folynak az esedékes belső felújítási, festési munkálatok – tudtuk meg Tóth-Birtan Csaba alpolgármester sajtótájékoztatóján. Sok helyen befejezik azokat a szeptember 5-i iskolakezdésre, néhány iskolában belecsúsznak a munkálatok a tanévbe, néhol pedig az egész tanév kicsit zűrös lesz.

Hirdetés
Hirdetés

Nem csak a kisebb volumenű, saját költségvetésből történő munkálatokról esett szó a sajtótájékoztatón, több tanintézményben teljes felújítás, átépítés vagy éppenséggel bővítés történik, pályázatokból nyert nagyobb költségvetéssel. Összesen 13 egységbe ruházott be az önkormányzat 1.152.000 lejt az esedékes munkálatokra. Esetenként azonban a közbeszerzésen nyertes kivitelezővel igen sok a baj, nagy a késésük. Ez a helyzet a Kőrösi Csoma Sándor utcai óvoda esetében, ahol a Maros megyei kivitelező alig 30%-ban készült el az elvállalt munkával, holott már májusban be kellett volna azt fejeznie. Ezért a polgármesteri hivatal minden büntetőkamat mellett annak az épületnek a bérét is kifizetteti vele az építkezés befejeztéig, ahová ideiglenesen át kellett költöztetni a gyerekeket.

Nagy gond a Mihai Viteazul Kollégiumban a bentlakás, az ott levő osztálytermek és a díszterem még folyamatban levő felújítása, ahol szintén a kivitelező elmaradása miatt csak a két váltásban való iskolába járás mutatkozik megoldásnak még úgy is, hogy egyes osztályokat átköltöztettek a Babeș-Bolyai Tudományegyetem üres termeibe. A Gulliver óvodában egyelőre arra számítanak, hogy szeptember közepéig tartanak a belső munkálatok, így a tanév első napjaiban még lehet némi bonyodalom.
Az Árvácska óvodát most adták át a kivitelezőnek, az ott levő csoportokat viszont befogadta a Gödri Ferenc Általános Iskola, az Olt utcai 3-as számú óvoda átépítésére vállalkozó kivitelezővel viszont szerződést kell bontani. A Székely Mikó Kollégiumban is késésben vannak a tervezettekhez képest, de megoldották az osztályok elhelyezését. A Plugor Sándor Művészeti Líceumban befejezték az energetikai rehabilitációt (a nyílászárók, tetőszerkezet, fűtési- és szellőzőrendszer cseréjét), most már csak az osztálytermek kifestése van hátra saját költségvetésből.

Az említett keretből még sor kerül a Benedek Elek Óvodában padlócserére, kályhák javítására, meszelésre, a Brâncuși-középiskolában a festésen kívül a cukrászlabor felújítása is tervben van, a Puskás Tivadar Szaklíceumban festenek, fajanszoznak, a Mikes Kelemenben a fűtésrendszert, a Református Kollégiumban a sportterem kazánházát kell javítani, de műfű kerül a Gábor Áron utcai sportpályára is. A Berde Áron-líceumnál a sportterem tetejének javítása folyik és az iskola udvarának rendezése, de ez a tanmenetet nem befolyásolja. A Hófehérke Óvodában mosoda-felújítás és a vízvezetékcsere van napirenden, a Csipikében parkettázás, meszelés, a N. Colan-iskolában bejárati ajtót cserélnek, az Ady Endre, Gödri Ferenc és Váradi József általános iskolákban csak kisebb belső javításokra kerül sor, amelyeket befejeznek iskolakezdésig. 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.