Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Úttalan utakra

Úttalan utakra Kovászna megye

A Sepsiszentgyörgy közelében fekvő Árkos önkormányzata az Anghel Saligny Országos Beruházási Program által kiírt finanszírozási pályázat révén korszerűsítheti a községközpont Sepsikőröspatak felé vezető utcáját, útszakaszát.

Hirdetés
Hirdetés

A sikeres pályázatnak köszönhetően valós remény van arra, hogy 6,7 millió lejes kormánytámogatás érkezik erre a célra.

A szóban forgó utcát valamikor a sepsikőröspataki bánya saját anyagi forrásaiból kikövezte, ám az útszakasz modernizálása nagyon fontos a községbelieknek és átutazóknak is, hiszen a 121B jelzésű megyei úthoz kapcsolódik. Az árkosi önkormányzat ezután fogadná el az 1,7 kilométeres útszakasz, illetve utca hivatalos elnevezését.

A háromszéki települések, önkormányzatok által elnyert pályázatok támogatási összege meghaladja az egymilliárd lejt. Az Anghel Saligny Országos Beruházási Program a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) javaslatára indult, a kormánykoalíció többségi támogatásával. Főleg úthálózati, közművesítési fejlesztésekre összpontosítanak a kiírt pályázatok. A program Anghel Saligny néhai román építőmérnök (1854–1925) nevét viseli, ő tervezte például a Dunán átívelő Fetesti-Cernavodă vasúti (és közúti) hidat.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.