Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Új óvodában és bölcsődében kezdehetik a tanévet

Új óvodában és bölcsődében kezdehetik a tanévet Kovászna megye

Kézdivásárhelyen a jelek szerint ősztől nemcsak új óvoda, hanem egy új bölcsőde is fogadja a legkisebbeket, emellett végre a Dac-tó környékének szabadidős központtá való alakításához is hozzáláttak. A részletekről Bokor Tibor polgármestertől érdeklődtünk.

Hirdetés
Hirdetés

Amint arról írtunk, március 14-én Cseke Attila fejlesztési miniszter tette le a a Gábor Áron-líceum udvarán építendő bölcsőde alapkövét. A 2021-be elindított bölcsőde-program keretében épülő, negyven gyerek befogadására alkalmas létes létesítmény építése kapcsán akkor a minizter így nyilatkozott. „Az ígéret szerint a kivitelező rekordidő alatt, augusztus 15-éig átadja a munkát, így az új tanévben már fogadhat gyerekeket.” Kézdivásárhely elöljárójától érdeklődtünk a haladást illetően.

Az ígéretnek megfelelően 5 hónap alatt felépítenék a bölcsődét

„Nagyon jó ütemben haladnak a bölcsőde építésével, az alapot már megöntötték, jelenleg a tartóoszlopokat öntik. Ha ilyen tempóban tudnak toovábbra is dolgozni, meggyőződésem, hogy az ígéret, mely szerint augusztusban átadják a kulcsot, megvalósul” – fejtette ki Bokor.

Szabadidőközpont a Dac-tó körül

A Központi Regionális Fejlesztési Ügynökség támogatásával a Bod Péter Tanítóképző udvarán nyolcvan kisóvodás befogadására alkalmas épület kapcsán is érdeklődtünk a polgármestertől. „Már a belső munkálatokat végzik, ami azt jelenti, hogy a következő tanévet a gyerekek már az új óvodában kezdhetik” – nyugtázta.

A következő tanévet a gyerekek már az új óvodában kezdhetik

Megjegyezte, az egykori katonanevelde felújításával és a járóbetegrendelő felújításával is jól haladnak, és végre egy újabb régóta tervezett beruházáshoz is hozzálátnak. A Dac-tó környékének korszerű szabadidős központtá alakítását célzó uniós pályázat finanszírozási szerződését még 2020-ban aláírták, ám a munkálatok elkezdése mindeddig mindeddig váratott magára. Most azonban pozitív irányba mozdultak el a dolgok.

„Elkezdődtekték a munkálatok a Dac-tónál is. Már nagyon rég aláírtuk a kivitelezővel a szerződést, és végre megérkeztek az erőgépek és munkához is láttak. A kaszárnya épületéhez hasonlóan az átadási idő ebben az esetben is jövő év vége” – hangsúlyozta az elöljáró.

Fotók: Kézdivásárhely Önkormányzata

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2023. április 6., 20:44
  ÉRTÉKELÉS: -5

  Nem szívesen lennék az ott lakok helyében. Jó lesz a kilátás… a megszokotthoz képest. És ez a kisebb probléma. Ki fogja egy kicsi gyermekkel megértetni hogy halkabban mert van aki pihenni szeretne 😊

  • User
   Dátum: 2023. április 7., 8:39
   ÉRTÉKELÉS: 7

   Bolcsoderol van szo, azok a gyerekek a legtobbet alszanak.. tole nem messze meg ott van az ovoda. Senki nem panaszkodott eddig sem. Napkozben az ember dolgozik, nem pihen.

 • User
  Dátum: 2023. április 9., 11:06
  ÉRTÉKELÉS: 5

  A kutya ürülék nem zavar ugye a blokkod előtt és az állandóan cirkuszt csináló szomszédjaid? Csak a vidáman játszó gyerekek,vagy a bölcsődés kis lurkó… Büszke lehetsz magadra!

 • User
  Dátum: 2023. április 9., 13:30
  ÉRTÉKELÉS: -1

  Hát hallod a kutyakakit a Tega összeszedi vagy az eső elmossa, de a reggeltől estig tartó gyerekzsobongást hallgatni napi szinten téged is arra kényszerítene, hogy elköltözz, a lakásodat meg a kutya se venné meg

  • User
   Dátum: 2023. április 9., 20:07
   ÉRTÉKELÉS: 1

   Az ember hamar elfelejti, hogy ő se felnőttnek született. De mégis hova építsék az óvodát, iskolát, bölcsődét? Ezeknek pont, hogy a lakónegyedekben van a helyük. Ha zavarja, akkor cseréltesse ki az ablakot. Egy jó ablakkal a kinti zaj alig hallatszik be.

  • User
   Dátum: 2023. április 9., 23:56
   ÉRTÉKELÉS: 5

   Most tényleg vannak olyan „emberek” ( ha lehet téged annak nevezni)akiket a gyerekek fognak zavarni a közeljövőben? Örvendj annak ,hogy építenek valamit a városba, hogy fejlődik ez a város és több lehetőséget biztosítanak valamilyen szinten a jövőnek.
   Remélem,hogy te nem voltál sírós,nyivogós gyerek hanem így jöttél világra zsémbesen és depressziósan… De egy biztos, még macskád se lennék, nemhogy gyereked vagy unokád!!!

 • User
  Dátum: 2023. április 11., 9:20
  ÉRTÉKELÉS: -1

  A Deák klàn nemcsak ovisokat,hanem előkészítősöket is toboroz 1 akkorka udvarra, mint 1 családi ház udvara! A licisek ezután a 3. csengőre mehetnek szünetre?!😆
  Lesz ott kavarodás….

 • User
  Dátum: 2023. április 13., 12:05
  ÉRTÉKELÉS: 3

  Kerdezem csak halkan lesz olyan, hogy a polgi egy olyan gyar megtelepedeset meltassa ahol legalabb 500 uj munkahely letesul, mert a sok szabad ido kozpont es ovoda epittese egy nagy kakit er ha nem lesz peso az emberek zsebeben es a fiatalok kulfoldre mennek az ovodak is beporosodnak!!!