Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Egyenlített a KSE az U elleni párharcban

Egyenlített a KSE az U elleni párharcban Sport

Csütörtökön a női kosárlabdabajnokság rájátszásában az 5–8. helyekért folytatott helyosztó küzdelemsorozatban a Kézdivásárhelyi SE hazai pályán legyőzte a Kolozsvári U csapatát, kiegyenlítve az állást az egyik fél két győzelméig tartó párharcban.

Hirdetés
Hirdetés

Vasárnap a kolozsváriak hazai pálya előnyét élvezve nyolcpontos győzelmet arattak (68–60), így a Ljubomir Kolarevic és Farkas Alpár edzette kék-fehérek győzelmi kényszerrel léptek pályára. A vendégek első kosarára (Putra) Corda hármassal válaszolt és a felek felváltva, támadásonként vették át egymástól a vezetést. Az U Putra kosarával ugyan meglógott 5 ponttal, ám Biszak az első tíz perc végére három pontra csökkentette a vendégek előnyét.

A második negyed is a 21 pontot jegyző Putra kosarával startolt (15–20), ám a kézdiek megrázták magukat és fokozatosan magukhoz ragadták az irányítást előbb kiegyenlítve a 24-et szóró Corda révén (22–22), majd többször is átvéve a vezetést, ám az U nem hagyta magát és a csapatok döntetlen állásnál vonultak pihenőre (31–31).

Szünet után folytatódott a két csapat küzdelme, ám a nézőtéren a kedélyeket nemcsak a rendkívül izgalmas játék és az eredmény alakulása, hanem a harmatgyenge, összevissza fújó bírói gárda is borzolta. A mérkőzés háromnegyedénél az U két hosszal vezetett (42–44), és ennél az állásnál a kincses városiak játszhattak volna az 5. helyért a folytatásban.

Ám ezt nem így gondolták a kézdiek, és bár nem egészen három perccel a vége előtt még egyenlő volt az állás (53–53), a KSE innentől magához ragadta a vezetést és ki sem engedte a kezéből többé. A kegyelemdöfést Biszak vitte be az ellenfélnek egy hármassal és két büntetővel, és a mérkőzés a kék-fehérek hétpontos győzelmével ért véget. A mindent eldöntő harmadik mérkőzést Kolozsváron játsszák.

 

Női kosárlabda, Nemzeti Liga, helyosztó. 2. mérkőzés:

Kézdivásárhelyi SE – Kolozsvári U 67–60 (15–18, 16–13, 11–13, 25–16)

A KSE pontszerzői: Corda 24 (4 hárompontos), Wilson 15, Biszak 11 (1), Mitrovic 9, Hawks 6, Domokos 2. Játszott még Kozman, Bara-Németh.

Fotó: Zsoli Jeffwarder

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások