Felhívás!

Új koldulási technika

Új koldulási technika Kovászna megye

Új trükköket vetnek be a megyeszékhelyi koldusok: sepsiszentgyörgyi olvasónk kifogásolta, hogy az egyik óvoda környékén naiv szülők hiszékenységét használják ki egyesek. Hadnagy Istvántól, a sepsiszentgyörgyi helyi rendőrség vezetőjétől érdeklődtünk.

A panaszos elmesélte, éppen kisfiát vitte haza egyik délután az óvodából, amikor egy férfi leszólította az utcán, és arra kérte, adjon neki 15 lejt vagy amennyit tud, mert pár éves kisgyereke elhunyt, nagy bajban van a családja, temetésre sincs pénzük.

– Adtam neki tíz lejt, csakhogy szabaduljak, mert kicsim is furcsán viselkedett az előtte zajló beszélgetés alatt. Két nap múlva újra ott ólálkodott az óvoda körül, és ugyanolyan szomorú, sajnálatraméltó arccal szólított le egy szülőt. Rákérdeztem a hölgyre, aki elmondta, hogy szegény ember gyermeke tegnap (!) halt meg… Hihetetlen ez az arcátlanság, ahogy a szülők jóhiszeműségét kihasználják – háborgott olvasónk.

Hadnagy István, a helyi rendőrség vezetője érdeklődésünkre elmondta, ilyen vagy hasonló esetekben azonnal kell értesíteni az egyenruhásokat a 0800.800.767-es zöld, ingyenes számon, és kollégái „elkapják” a kéregetőt. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.