Felhívás!

Új, kétnyelvű irányító táblákat helyeztek ki Sepsiszentgyörgyön

Új, kétnyelvű irányító táblákat helyeztek ki Sepsiszentgyörgyön Kovászna megye

Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala új, kétnyelvű  irányító táblákat helyezett ki az Oltmező utcába és a Păiuș Dávid hadnagy utcába, a főút mentén.

A 12-es országút Sepsiszentgyörgyön áthaladó szakaszának kezelése tavaly decemberben került az önkormányzat hatáskörébe, így már akkor elkezdődtek a karbantartási, felújítási munkálatok. Ehhez a szakaszhoz tartozik az Oltemző utca és a Păiuș Dávid hadnagy utca.

Az Oltemző utcában jelenleg a közvilágítási hálózat korszerűsítése zajlik, az új oszlopok a helyükre kerültek, egy részük már üzemel. Az idén tavasszal az önkormányzat munkatársai ezen a útszakaszon felfestették az átjárókat, jelzőfénnyel ellátott táblákat is kihelyeztek azért, hogy biztonságosabb legyen az átkelés az úttesten.

Ugyanakkor a helyi közszállítási vállalat, a Multi Trans Rt. új buszjáratot indított a Sepsi Arénához, az autóbusz a Kaufland üzlet közelében is megáll.

Az önkormányzat tervei közt szerepel a járdaszakaszok megépítése az Oltemző utcában, valamint a közvilágítási hálózat felújítása a Păiuș Dávid hadnagy utcában.

A 12-es országút Kököstől Maroshévízig tart, és az országos útügyi vállalat fennhatósága alá tartozik, az önkormányzat a Sepsiszentgyörgyön áthaladó szakaszának, vagyis a Păiuș Dávid hadnagy utcának és az Oltemző utcának a kezelését  vette át 2017 decemberében.

(Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások