Felhívás!

Új járdák, sáncok Rétyen

Új járdák, sáncok Rétyen Kovászna megye

A Rétyen áthaladó országút környéke kéne a település „leányos” oldala legyen, ám ennek pont az ellentétévé vált az idők során. A bajt tetőzi, hogy heves esőzéskor a település kellős központjában gyűl össze jelentős mennyiségű víz. Mindez idéntől változik – tájékoztatott a településvezető.

Dombora Lehel Lajos úgy véli, a településen átkelő utazó Rétyből csak kis szösszenetet lát, hiszen a település más irányba terjeszkedett, de ennél is dühítőbb, hogy az országút szélén nincsenek korszerű sáncok, nincs járda.

– Ez az áldatlan állapot évek óta tartott, hiszen az országos útügy kezelésében van az út, illetve ennek a széle. Viszont van a törvényben egy paragrafus, amely kimondja, hogy a helyi tanácsoknak van lehetőségük sáncok, járdák létesítésére, karbantartása. Ezt meglovagolva, még 2016-ban kézhez kaptunk egy tervrajzot, amelyet kisebb-nagyobb buktatók után sikerült elvigyünk az építkezési fázisig, saját költségvetésből pénzt is elkülönítettünk, tavaly a versenytárgyalást is lefuttattuk, így idén, az idő javulásával elkezdődhetnek a munkálatok. A sepsiszentgyörgyi bejárattól a rétyi hídig tartó szakaszon, az út mindkét oldalán vadonatúj járdát, sáncot alakítunk ki – újságolta a polgármester. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.