Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Közelebb a betegekhez

Közelebb a betegekhez Kovászna megye

II. János Pál pápa 1992-ben kezdeményezte, hogy február 11-e a betegek világnapja legyen, s mivel a kor a legtöbb esetben hordozza a betegség lehetőségét, a szentgyörgyi Zathureczky Berta Központban is kiemelt figyelmet szenteltek e napnak, illetve a beteg embernek.

Az idősotthon társadalmában, mint mindenütt, vannak olyanok, akik aktívan bekapcsolódnak a különböző programokba, mások elvárják, hogy a szakszemélyzet viselje gondjukat. Tegnap az otthon állandó lakóinál és a nappali foglalkozásokra bejáróknál egyaránt különböző méréseket (súly, vérnyomás, cukorszint stb.) végzett az egészségügyi szakszemélyzet, a főasszisztens az influenzaszezonra való tekintettel a megelőzést, a helyes kézmosást ajánlotta az idősek figyelmébe.

Hirdetés
Hirdetés

A krónikus betegekkel való munka sok türelmet, szeretetet, együttérzést kíván az otthon munkaközösségétől, amely még számos programmal kívánja fenntartani az idősek egészségére is kiható jó közérzetet, szociális életet. E hónapban meglátogatják őket a speciális iskola és a Székely Mikó Kollégium diákjai, hetente istentisztelet, filmklub, közös torna és kézműves tevékenység segíti az aktív, örömteljes életvitelt.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük