Hirdetés
Hirdetés

Új híd is épül

Új híd is épül Kovászna megye

Európai uniós forrásokból újítják fel a Barót–Olasztelek–Vargyas–Hargita megye határa közötti 16 km-es útszakaszt. A munkálatokat június közepén kezdték el a Hagymás-tetőn, a megyehatártól Vargyas irányába zajlik az út kiszélesítése.

– Két nagy útépítési munkálatunk van jelenleg Erdővidéken, mindkettőt uniós pályázatból finanszírozzuk. A hatodi út újjáépítése mellett most elkezdődött a munka a Barót–Olasztelek–Vargyas–Hargita megye határa közötti megyei úton is. A Hagymás-tető és Vargyas felső vége közötti 5 km-es szakaszon még az idei évben kiszélesítjük az utat, nemcsak alapot építünk, hanem talaj-megerősítést is végzünk. Az év végéig az első rend aszfaltszőnyeg is a helyére kerül – tájékoztatott Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke, aki a héten a vargyasi önkormányzat képviselőivel közösen egyeztetett a helyszínen a kivitelező cég szakembereivel.

Hirdetés
Hirdetés

Imets Lajos, Vargyas polgármestere elmondta, a községnek nagyon fontos ez az út, hiszen itt járnak át az erdővidékiek Udvarhelyszékre, ugyanakkor az utcaképet is átalakítja majd a felújított útszakasz, hiszen hosszan átszeli a települést a megyei út.

A munkálatok során a Kormos patakán átvezető hidat korszerűsítik, a Vargyas patakán átvezető hidat pedig teljesen újjáépítik. Közel tíz kilométer járdát és 98 átereszt építenek, ugyanakkor a projekt három településen 8 buszmegálló kialakítását is tartalmazza. A Regionális Operatív Programból finanszírozott uniós pályázat értéke 47,1 millió lej. 

(Kovászna Megye Tanácsának sajtóirodája)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük