Felhívás!

Új Erdővidék-térkép jelent meg

Új Erdővidék-térkép jelent meg Kovászna megye

Erdővidék újabb turisztikai térképét mutatták be Baróton. A Rózsa vendéglőben lezajlott eseményen Derzsi Samu baróti vállalkozó, valamint az udvarhelyszéki Gyöngyösi János történeti grafikus és Fazekas Szabolcs, a Székelyföldi Legendárium csapat vezetője voltak jelen, a térkép az ő együttműködésükben készült.

Mint a bemutatón hangoztatták, a hiánypótló alkotás révén inkább egy vizuálisan is vonzó, vidámabb szemléletű térkép elkészítésére törekedtek, amely a továbbiakban újabb ötletekkel kiegészíthető. Derzsi megjegyezte, ő továbbra is hisz abban, hogy Erdővidéken van jövője a turizmusnak, a hagyományoknak, s erre a tényre építette beszédét Fazekas Szabolcs is, mondván, hogy a látszat ellenére Udvarhelyszék sem tart sokkal előbbre a turisztikai fejlesztésben, mint Erdővidék. A fiatalok bevonásával itt is sok ötletet gyakorlatba lehetne ültetni, ami a térség fellendüléséhez vezetne, mondta.

A turisztikai fejlesztések lehetőségeiről szóló beszélgetésbe Demeter László, Erdővidék Múzeumának igazgatója is bekapcsolódott, aki a múzeum bővítéséről, annak turisztikai potenciáljáról szólt, a kisbaconi Benedek H. János pedig Derzsi Samunak mondott köszönetet Erdővidék fejlesztése érdekében kifejtett munkásságáért.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.