Felhívás!

Szabó Lajos az idei Pro Urbe díj várományosa

Szabó Lajos az idei Pro Urbe díj várományosa Kovászna megye

Négy személyt jelöltek a március 15-i határidőig az idei Pro Urbe díjra, a városi tanács kulturális bizottságának döntése alapján közülük Szabó Lajos kanonok, esperes, szentszéki tanácsos és cserkészparancsnok (képünkön) részesül e megtiszteltetésben, mellyel a város elismeri a közösségért végzett kitartó munkáját.

Szabó Lajost 1969-ben Márton áron püspök szentelte pappá, Szentgyörgyre 1990-ben került. Részt vett a Romániai Magyar Cserkészszövetség újraindításában és bejegyzésében, megalapította és mai is vezeti a 40. cserkészcsapatot, levezette a Krisztus király templom építési munkálatait, a Szent József plébánia pedig, ahol jelenleg tevékenykedik, 13 közösséget fogadott be és támogat – áll a felterjesztésben.

Pârvan Rodica a kulturális bizottság döntése ellen a szavazástól tartózkodással foglalt állást, kiemelve, nem a jelölt személy ellen van kifogása, hanem azon helyzet ellen, hogy a román közösség csak négyévenként jelölhet valakit erre a kitüntetésre. A liberális Gheorghe Ion is tartózkodott, mert ő inkább másnak ítélte volna oda a díjat. A tanácsülésen azonban Pârvan Rodica kivételével, aki most is tartózkodott, a magyar és román tanácsosok egyhangúlan megszavazták a határozattervezetet.

A díj átadására május 5-én 13 órakor a Bod Péter Megyei Könyvtár Gábor Áron-termében kerül sor.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.