Felhívás!

Ügyeljünk a petárdákkal!

Ügyeljünk a petárdákkal! Kovászna megye

Mindenféle durranó, robbanó pirotechnikai eszköz vagy szerkezet birtoklása – az illegális forgalmazásáról nem is beszélve – törvényt sért, a 16 éven aluli fiataloknak pedig az enyhébb F1-es kategóriájú pukkanók használata, birtoklása is tiltott – figyelmeztetett idén is a Kovászna megyei rendőrség.

A megyei rendőrség sajtóközleményt adott ki arra vonatkozóan, hogy idén is különös figyelemmel kísérik a tűzijátékok, petárdák, durranók árusítását, illetve ezek használatát. Az ellenőrzések elsődleges célja, hogy megelőzzék az esetleges sérüléseket, tűzeseteket, rongálást.

A rendőrség nyomatékosít: idén a hazai piacon számos P1 kategóriába sorolt pirotechnikai eszköz jelent meg, ezeket tilos szórakozásra használni, csupán erre képzett személyek vehetik igénybe agresszív, vadon élő állatok elűzésére.

Hangsúlyozták, hogy különféle rendezvényeknél az F3 és F4 kategóriákba tartozó pirotechnikai eszközök használata engedélyhez kötött, a helyi polgármesteri hivatal, de a katasztrófavédelmi felügyelőség és a rendőrség is rá kell bólintson az említett szerkezetek használatára.

A 16 évet már betöltött fiatalok – akárcsak az év többi felében – az F1-es kategóriába tartozó pukkanókat (például konfettis pukkanók, recsegők, szikrázó gyertyák, csillagszórók) használhatják. Minden más pirotechnikai eszköz használata évek óta tilos, és ezek birtoklása bűncselekménynek minősül.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2019. december 23., 18:22
    ÉRTÉKELÉS: 6

    Érdekes amiért be vannak tiltva attól még használják, már hallatszanak a durranások, néha még az ablakok is beleremegnek.Teljesen be kellene őket tiltani és a rendőrök felelősségteljesebben kellene kezeljék az ügyet főleg falun.