Felhívás!

A látható láthatatlan

A látható láthatatlan Kovászna megye

Baróton, a Városi Művelődési Ház Bodosi Dániel-termében pénteken este nyílt meg az Angyalok című kiállítás, mely a Barót testvérvárosában, a magyarországi Dabasban élő alkotók, a dabasi Kreatív Alkotó Kör tagjainak munkáiba enged betekintést.

Az anyaországi alkotók – különböző angyalruhákat formázva meg – az angyalok lelki-szellemi világába kalauzolták a szemlélődőket, ki-ki fantáziájára bízva, hogy döntse el, mit jelentenek számára az angyalok, mit testesítenek meg, illetve lelkében milyen érzelmeket váltanak ki ezek, az általunk inkább csak természetfeletti szellemi lényekként számon tartott teremtmények, melyeknek szerepköre ilyenkor, karácsony táján felértékelődik.

A kiállításmegnyitón a jelenlevő dabasi vendégeket Szakács László alpolgármester üdvözölte, majd az alkotók részéről Kajliné Ludányi Margit beszélt a kiállításról, illetve a dabasi Kreatív Alkotó Kör tevékenységéről. Elmondta, hogy a 2018-ban alakult, különböző foglalkozású embereket tömörítő alkotó körnek ez már az ötödik kiállítása, céljuk a jelenlegi alkotásokkal az volt, hogy „láthatóvá tegyék a láthatatlant, mindennapjaink segítő angyalait”.

Az „angyalkiállítást” régi karácsonyi képeslap-kiállítás kísérte, megidézve a közelgő ünnep hangulatát. A helybéliek részéről Krizbai Irénke mondott üdvözlőbeszédet, Máthé Edina és Oláh-Kátai Kinga szavalt. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.