Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Tűzgyújtás az autonómia napján

Tűzgyújtás az autonómia napján Kovászna megye

Tegnap Háromszék több településéhez hasonlóan Kézdivásárhely szentkatolnai bejárata melletti területen is fellobbant az a tűz (fotó), amivel a székelység üzent a világnak: igény van az autonómiára!

Izsák Balázs SZNT-elnök körlevelét Szigethy Kálmán olvasta fel az egybegyűlteknek, hangsúlyozva: Székelyföld lakossága igényli a területi autonómiáját úgy, ahogy azt a Székely Nemzeti Tanács által elfogadott Autonómia Statútum megfogalmazta.

„Ezzel a tűzzel, és minden más eszközzel is jelezni akarjuk, hogy itt vagyunk, itt voltunk és itt is maradunk” – nyilatkozta tegnap este Kisgyörgy Sándor sepsikőröspataki polgármester, miután meggyújtották a Kálnok és Kőröspatak közötti domb tetején lévő 16. századi kápolna romjai mellett az őrtüzet. Az elöljáró hozzátette: „éppen úgy, mint Európa más, kisebbségbe szorult, szabad népének, nekünk is jár az autonómia.”

(bartos-erdély)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2020. október 27., 14:53
    ÉRTÉKELÉS: 8

    Jol lehet vezetni a nepet holmi ORTUZEKKEL s oszt majd lejar a valasztas es sehol semmi !!! URAIM NEM ORTUZEKET KELL GYUJTANI HANEM JOL MEGFIZETETT MUNKAHELYEKET KELL TEREMTENI – nem egyebert csak lassan ugy elhuz minden fiatal kies videkunkrol hogy nem lessz aki osszetakaritsa az ortuzek utan maradt hamut- BIZALOM BISZTONSAG ES IRANY SPARGA SZEDES !!