Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Tüzesen indult a november Háromszéken

Tüzesen indult a november Háromszéken Kovászna megye

Sok dolguk akadt november első napján a Kovászna megyei tűzoltóknak, két lakástűzhöz, illetve az Ojtozban keletkezett erdőtűz oltásához riasztották őket.

Hirdetés
Hirdetés

A Köpecen keletkezett tüzet rövidzárlat okozta. Délután negyed három körül a baróti tűzoltók két járművel avatkoztak be Köpecen, egy lakóházban keletkezett tűz eloltására. A tüzet, amelyet valószínűleg elektromos rövidzárlat okozott, röviddel azután oltották el, hogy a lángok elnyelték az egyik szoba bútorzatát. A bevetésnél a baróti önkéntes tűzoltók is segédkeztek.

A második lakástűz Gelencén keletkezett. Az oltás körülbelül két órán át tartott. Délután fél hat körül riasztották a kézdivásárhelyi rendőröket, hogy egy gelencei lakóháznál tűz ütött ki. A helyszínen két tűzoltójármű és egy SMURD-csapat avatkozott be. A katonai tűzoltók a gelencei önkéntes lánglovagok segítségével körülbelül 2 óra alatt felszámolták a tüzet. A fából készült ház tetőszerkezete mintegy 120 négyzetméteren leégett, a bent lévő javak pedig a füst miatt károsodtak. Az első vizsgálatok szerint a tüzet egy sérült kéményből származó parázs vagy szikra okozta.

A Kovászna megyei tűzoltók az Ojtozi-szorosban, Bákó megye területén keletkezett erdőtűz oltásában is segédkeztek. Délután fél háromtól 19 katonai tűzoltó dolgozott a lángok megfékezésén. A tűzoltók már reggel Bákó megyei munkatársaik segítségére siettek. A tűz mintegy 12 hektáron pusztított, az Ojtoz településhez tartozó magánerdészet igazgatása alá tartozó erdőben.

November 1-jén, a délelőtti orákban baleset történt Mikóújfaluban, amelyben három autó és ugyanennyi személy volt érintett. „A tűzoltók tűzmegelőzési és oltási tevékenységet végeztek, a SMURD mentősök pedig felmérték a balesetben érintett három személy állapotát, akik elutasították a kórházba szállítást.

Képünk illusztráció.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük