Felhívás!

Tűz pusztított Bélafalván

Tűz pusztított Bélafalván Kovászna megye

Hatalmas tűz ütött ki pénteken délután öt óra körül Bélafalván, Boldizsár Béla portáján. A lángok egy gazdasági melléképületet semmisítettek meg, a közelében lévő szalmakazal is elégett. A tüzet az épülettől pár méterre összehordott hulladék okozta, amelyet egy árvaházból kivett, 12 éves kisfiú takarított össze és gyújtott meg, hogy örömet szerezzen nevelőapjának, aki a kórházban volt.

A tűzvészben közel ezer szalmabála, több tonna széna és takarmány veszett oda, a kár mintegy 25 ezer lej lehet. Boldizsár Béla elmondása szerint miután a kisfiú látta, hogy ég a kazal, szólt nevelőanyukájának, aki azonnal hátrament a kertbe, de már nem lehetett segíteni, a lángok belekaptak a kazalba, majd átterjedtek a szemben lévő melléképületre is. A tűzoltóság meglehetősen hamar reagált, három autóval érkeztek a helyszínre, így megmentették a szomszédságban lévő csűröket.

A tűzoltóság érkezése előtt már javában folyt az oltás, nagyon sokan összegyűltek a faluból, és segítettek. „Amire megérkeztek a tűzoltók, már annyi ember volt, hogy alig fértek” – tudtuk meg Boldizsár Bélától. Hiába próbálták az emberek oltani kézzel a tüzet, mert az nem segített, így a szomszéd épületeket igyekeztek védeni a lángok ellen, és egy óra oltás után sikerült megfékezniük. 

Boldizsár Béla elmondta, hogy már kapott támogatást a magyarországi Nagycsaládosok Országos Egyesületétől, illetve a faluból is többen takarmányt ajánlottak fel neki. „Nem tudom megköszönni a rengeteg segítséget, amelyet a falutól, a barátoktól, az önkormányzat részéről, szomszédoktól, külföldi ismerőseimtől kaptam az elmúlt két napban” – tette hozzá.

Tamás Réka

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2019. december 3., 8:10
  ÉRTÉKELÉS: 18

  Nagyon sajnálom telnek idején nagy kár de miért van az hogy mindig csak Magyar ország segít nálunk nincsenek jó módú politikusaink a szavazataikat össze (kodultak) mind a Jehovak több emberiséget várunk tőlük

  • User
   Dátum: 2019. december 3., 16:28
   ÉRTÉKELÉS: 4

   Itt Romániában a politikusok csak igérgetni tudnak, ha jön a választás! Utánna mindenki más le van ejtve magasról! Sajnos a baj hamar jön!

 • User
  Dátum: 2019. december 4., 22:47
  ÉRTÉKELÉS: -1

  Nagyon tapintattlannak tartom a felvezetőben a kisfiú bemutatását. Nem tartozik a témához az a tény, hogy árvaházból származik. Elég lett volna, ha nevelt vagy örökbefogadott gyermeknek nevezik, de még ez sem tartozik a tárgyhoz. Diszkrimináló és megbélyegző a felvezető. Sajnálom a gyereket és a károsúltat egyaránt és büszke vagyok a bélafalviakra, akik remekűl vizsgáztak összefogásból. Virágh Katalin