Felhívás!

Turistacsalogató lenne

Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatalának illetékesei komolyan elemeznek egy olyan javaslatot, hogy állatkertet létesítsenek a város övezetében fekvő Sugásfürdőn.

Tulajdonképpen nem hagyományos állatkert lenne, hanem olyan körülhatárolt állatpark, ahová nem hoznának egzotikus állatokat, hanem a Kárpát-medence és Kárpát-vonulat háromszéki övezetének faunájából gyűjtenék össze az egyedeket, köztük nyilván medvéket is. Az elképzelések szerint az állatpark egyfelől idegenforgalmi célokat szolgálna, turistacsalogató szerepe lenne, másfelől az oktatási intézményeknek is lehetőséget kínálna arra, hogy a pedagógusok, szaktanárok a helyszínen tartsanak természetismereti órákat a tanulóknak, diákoknak. Ezáltal a létesítménynek természetvédelmi, környezetvédelmi, állatvédelmi tudatformáló szerepe is lenne.

A sugásfürdői állatpark létrehozásának ötlete a sepsiszentgyörgyi székhelyű Székelyföldi Vadászati Múzeum vezetőitől, szakembereitől származik, és ők segítenének a terv megvalósításában. A park 16 hektárnyi területét a sepsiszentgyörgyi önkormányzat adná használatba a Nádas-patak és a Honvéd-forrás övezetében. Becslések szerint a leendő állatparknak körülbelül 50 ezer látogatója lehetne első évben, és 65–75 ezer a második évben. A park elkülönített részeiben helyet kapnának olyan építmények (kávézó, falatozó, játszótér, tájékoztató pannók stb.), amelyek a látogatókat szolgálnák.

Fontos megjegyezni, hogy háromszéki állatpark létrehozását korábban magánszemélyek, magánvállalkozók is tervezték, a megvalósítás azonban különféle okokból nem sikerült.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.