Felhívás!

Röviden

Két ágban folyik a patak

Barátos Község Polgármesteri Hivatala és a Kovászna Megyei Vízügyi Hatóság (SGA) együttműködésének köszönhetően több mint egy év után ismét átfolyik a Kovászna pataka Páké településen. „Páké előtt Kovászna pataka két ágra szakad, az egyik megkerüli a falut, a másik pedig áthalad a településen. Egy éve már, hogy csak abban az ágban folyt a víz, amelyik megkerüli Pákét, bent a faluban nem. A hatósággal most közösen kitakarítottuk. Ők jöttek géppel, mi adtuk az üzemanyagot, és átvezették annyira a vizet, hogy mindkét ágban folyik most a víz” – magyarázta Tánczos Szabolcs polgármester. Az elöljáró kéri a lakókat, hogy a patak medrébe se szemetet, se szennyvizet ne engedjenek belé, hogy egy szép és egészséges környezetet tudjanak megőrizni. 

Idén is lesz iskolatáska-csomag

Kovászna Megye Tanácsa Iskolatáska programja révén 2178 előkészítős kisdiáknak biztosít tanfelszereléssel ellátott iskolatáskát a 2021–2022-es tanévre. A csomag ez alkalommal is külön lányoknak és külön fiúknak szóló, névcédulával ellátott, minőségi iskolatáskát, grafit és színes ceruzát, tolltartót, szendvicses dobozt és kulacsot tartalmaz.

„Minden tanév elején az előző évek tapasztalataira hagyatkozva, valamint a pedagógusok, szülők és gyerekek igényeit szem előtt tartva állítjuk össze az iskolatáska-csomagot. Ennek értelmében idén az ajándék annyiban változott, hogy az üzenőfüzet helyett kulacsot biztosítunk. Hiszem, hogy ez alkalommal is nagy örömet szerzünk azoknak a kisdiákoknak, akik a számok és betűk világának megismerése előtt állnak. A 2013-ban elindított családtámogató program révén a megyei önkormányzat eddig több mint 17 ezer háromszéki tanulónak biztosított hasznos tanfelszereléssel ellátott iskolatáskát. Ebben az évben 160 ezer lejt különítettünk el erre a célra. Egy csomag értéke 72 lej” – fogalmazott Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke.

Az elnök hozzátette, bízik abban, hogy a koronavírus-járvány nem nehezíti meg az iskolakezdést, melyet nem a bizonytalanság, hanem a jókedv és tervezés jellemez majd. Az iskolatáskák átadására – a hagyományokhoz híven – a tanévkezdés hetén kerül sor megyeszerte.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.