Hirdetés
Hirdetés

Túl sok a rongálás

Túl sok a rongálás Kovászna megye

Szélmalomharcot folytat a sepsiszentgyörgyi Tega Rt. köztisztasági vállalat vezetősége a kukázókkal. „Egyre több a rongálás, lopás, így ha keserű szájízzel is, de feladjuk, már nem javítjuk a hulladékgyűjtő kuckók zárrendszerét” – tájékoztatott érdeklődésünkre Máthé László igazgató.

Hirdetés
Hirdetés

Máthé László, a Tega Rt. köztisztasági vállalat igazgatója lapunk kérdéseire elmondta, jelenleg a 60 zárt lerakóból 20-nak a zárrendszerét tönkretették.

– Nem győztük javítani: a kukázók folyton levágták a kábeleket, ellopták az akkumulátorokat, hogy ne működjenek a zárak. Ha kedden megjavítottuk, szerdára már újra le volt vágva a kábel… Folyton jeleztük/jelezzük az egyenruhásoknak ezeket az incidenseket, de semmi nem változik. A lakosság segítségét is kértük, de érdekes módon, soha, senki nem látja a rongálásokat, senki nem tud semmiről. Több a költség, mint a kereset, ha egy csapatunk folyton a karbantartással van lefoglalva. Feladtuk. Tarthatatlan a helyzet – fakadt ki Máthé, rámutatva, hogy a kukázók nagy felfordulást hagynak maguk után, ez számos lakót zavar, de nincs amit tenni.

A jelenség kapcsán Hadnagy István, a sepsiszentgyörgyi helyi rendőrség vezetője lapunknak elmondta, számos esetben a lakók adnak kulcsot a kukázóknak, mert sajnálják őket, de ez nem megoldás a mélyszegénység felszámolására.

– Összefogás nélkül nem lehet véget vetni ennek a jelenségnek, így a polgárokat arra biztatjuk, hogy rongálások, lopások esetén hívják a rendőrséget a 112-es sürgősségi telefonszámon, vagy riasszanak minket a 0800.800.767-es zöld számon. Kollégáink, ha elkapják a rongálókat, megbírságolják őket, a kukázókat pedig elküldik a helyszínről, de nincs elég emberünk ahhoz, hogy őrizzük a lerakókat – fejtette ki Hadnagy.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2022. augusztus 18., 8:05
    ÉRTÉKELÉS: 14

    A Teganal dolgozo romak 99.99% nak van kulcsuk a szemetlerakokhoz mivel kell is legyen igy ezek csaladtagjai kulcsal nyitjak ki ezeket a tarolokat felforgatva mindent – amit majd csaladtagjaik akik a Teganal dolgoznak kell rendbehozanak szemetelszalitas kozben vagy mas idokozonkent. Aki viszi a szemetet aszt egy nagy halom fogadja a szemeteskukak mellett mert amit kiraknak aszt nem rakjak visza.A kellemetlenseg az csak a szemetet vivo egyent erinti. Tehat teves az az informacio hogy az ottlakok engedik be a szemetaroloba a kukazokat – nem kell beengedni hisz van kulcsuk.
    A kerdes az az hogy a Tega egy ott dolgozo romanak aki a szemetelszalitassal foglalkozik hanyszor adot kulcsot azzal a cimszoval hogy “elvesztettem fonok es nem tudok bemenni” – na ezen kellene elgondolkodni.