Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Novemberben indul újra

A pozitív visszajelzések mellett építő kritikát is megfogalmaztak a sepsiszentgyörgyi önkormányzat fiatalok számára szervezett román és magyar nyelvtanfolyamának résztvevői, ezekről részben már beszámoltunk, részletesen, azonban Vargha Fruzsina alpolgármester tegnapi sajtótájékoztatóján esett szó a változtatást kívánó aspektusokról.

Hirdetés
Hirdetés

Sokan igényelték, hogy kissé tágabb időkeretben szervezzék meg a nyelvtanfolyamokat, mert igen erősnek érezték a tempót. Idén négy hónap alatt zajlott le a tanfolyam, hibrid formában, azaz online és személyes jelenléttel is, sokszor több online hétvégi óra után a hétköznapi munkaidő után folytatták a résztvevők a tanulást, ez megerőltetőnek bizonyult. Az viszont egyértelmű, hogy a személyes jelenléttel zajló órák hozadéka jóval több, mint a virtuális térben megtartottaké, jelezték a résztvevők. Ugyanakkor azt is kérték, a tudás különböző szintjéről induló tanulók számára ehhez igazított szintű csoportokat szervezzenek, egyelőre ezt a jelentkezők száma nem tette lehetővé.

A tanfolyam hasznát bizonyítja, hogy egyesek számára ez jobb boldogulást tett lehetővé a munkahelyen, sőt, munkahelyváltáshoz is vezetett.

Mivel már az első tanfolyamra sokan jelentkeztek volna, akik meghaladták az önkormányzat által meghatározott 35 éves korhatárt, ősztől ezt a kritériumot eltörölte az önkormányzat, részvételi feltétel maradt viszont a sepsiszentgyörgyi lakcím, a betöltött 18 év, illetve az érettségi vagy szakiskolai végzettséget bizonyító oklevél. Mivel a 35 év felettiekre már nem vonatkoznak az ifjúsági törvény rendelkezései, a városnak új jogalapot kell találnia a tanfolyamok megszervezéséhez és támogatásához, így előreláthatóan idén később, novemberben kezdődnek a nyelvkurzusok.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.