Tüdőgondozót építenének

Tüdőgondozót építenének Kovászna megye

Egy új épületbe költöztetnék a tébécékórházat, illetve a tüdőgyógyászati rendelőket, közölte érdeklődésünkre András-Nagy Róbert, a Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórház menedzsere.

Jelenleg a tébécékórház a megyei önkormányzat tulajdonát képező műemlék épületben működik, amit megszerezne a város, ott a tervek szerint a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem hozna létre egy képzőművészeti kart.
A sepsiszentgyörgyi kórház menedzsere lapunknak elmondta, van egy olyan elképzelés, hogy építenének egy tüdőgondozót, ami azt jelentené, hogy közös épületben kapna otthont a jövőben a tébécékórház és a jelenleg egy központi, rossz állapotban lévő ingatlanban működő tüdőgyógyászati járóbeteg-rendelő.
A projekt becsült költségvetése 2,7–2,8 millió lej, ami magába foglalná a tervezést és a beruházást.
– Ez a mi számításunk tulajdonképpen, de nyilván majd egy szakember fogja megmondani, hogy mi mennyibe kerül – szögezte le András-Nagy Róbert, aki reményét fejezte ki, hogy idén nekifognak a tervezésnek. A munkálatokat kormányalapokból fedeznék.
A kórházmenedzser azt is elmondta, hogy az idei tervek között szerepel a csatornázási munkálatok befejezése, a víztisztítóé, valamint bővítenék a sürgősséget.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.