Felhívás!

Tisztességtelen munkaadók

Ördög Lajos, a megyei munkafelügyelőség vezetője szerint csak most kezdődnek Háromszéken az igazi munkaügyi gondok, ugyanis a megyében egy hónap alatt 1791-ről (március 2-i adat) nem kevesebb mint 7013-ra (április 1-i adat) ugrott a felfüggesztett munkaszerződések száma, és ezekből csupán 278 határidős.

Ördög kérdéseinkre elmondta, a napokban aggasztó jelenségre figyeltek fel, amely kivizsgálás alatt áll, ezek tükrében arra figyelmezteti az alkalmazottakat, hogy figyelmesen olvassák el az iratokat, amelyeket munkaadóik az orruk alá nyomnak, és csak akkor írjanak alá bármit, ha értik miről szól, és biztosak a dolgukban.

A napokban olyan esetekre derült fény, amikor a munkavállaló azzal szembesült, hogy őt „közös megegyezéssel” dobták ki munkahe­lyéről, így utólag munkanélküli segélyre sem jogosult. Kivizsgálás alatt van az ügy, de abban az esetben, ha bármit is aláírt a munkás, akkor a munkaügyi ellenőrök már tehetetlenek, legföljebb a rendőrség segítségét lehet kérni, de az átverést utólag körülményes bizonyítani.
– A cégek kiszámolták, hogy alkalmazottjaik 75%-os jövedelemre jogosultsága nekik is pénzbe kerül, így többen nem vállalják a plusz költségeket, és felmondanak az alkalmazottnak. Oda kell figyelni a munkaszerződések felbontására! Ha átverésre gyanakszunk, akkor ne írjunk alá semmit, hanem kérjünk segítséget a munkafelügyelőktől – hívta fel a figyelmet Ördög.

A felügyelőségen ugyan nincs ügyfélfogadás, de online lehet jelezni a gondokat, akinek erre nincs lehetősége, az a kapusházból kérhet formanyomtatványt, amelyet utólag lehet postázni, illetve Ördög Lajos munkahelyi telefonszámán (0741.183.745) is lehet jelezni az átveréseket.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.