Felhívás!

Segít az önkormányzat

A sepsiszentgyörgyi önkormányzat segítséget ajánl azoknak a személyeknek, akiket nehéz helyzetbe sodort a koronavírus-járvány, és akik valamiért nem részesültek szociális segélyben vagy családi támogatásban. A március 31-én alakult stratégiai csoport tagjai a Közösségi Támogatási Igazgatóság, valamint a Sepsi GAL akciócsoport munkatársaiból tevődnek össze.

A közvetett támogatást – nem pénzt adnak, hanem abban nyújtanak segítséget, hogy összeállítják a segélyek megszerzéséhez szükséges iratcsomókat – azoknak nyújtják, akik jogosultak lennének állami segítségre, de információ hiányában, vagy a megfelelő ismeretek nélkül nem képesek ezt megfelelő formában igényelni.

– Elég széles palettáról van szó, első körben azokról, akik például napszámból éltek, vagy külföldről volt jövedelmük, hisz ezeket mind „elseperte” a járvány – mondta el megkeresésünkre Nagy Tímea, a társadalom szélére szorult népcsoportok felzárkóztatásával foglalkozó, s ezért az érintettek nagy részére rálátással bíró Sepsi GAL akciócsoport vezetője.

Szociális segélyre és családpótlékra jogosult minden olyan személy, akinek nincs semmilyen regisztrált jövedelme (a gyermekpénz nem számít jövedelemnek, így nem kell bejelenteni). A szociális segély és a családpótlék nem zárják ki egymást, tehát lehet mindkettőben egy időben részesülni. A szociális segély odaítélése viszont közmunkához kötött, vagyis aki ebben részesül, az köteles valamilyen munkát végezni a közösség szolgálatában.

További tájékoztatásért és segítségért Sepsiszentgyörgy önkormányzatának Közösségi Támogatási Igazgatóságához lehet fordulni a 0267.312.112-es telefonszámon és/vagy az office@dassepsi.ro e-mail-címen.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.