Felhívás!

Röviden

Koronavírusos gyógykezelő Kézdin

A román Egészségügyi Minisztérium – a szükségállapot és több katonai rendelet adta lehetőségeket is kihasználva – kijelölte azokat a romániai kórházakat, egészségügyi intézményeket, ahol koronavírussal fertőzött személyeket lehet fekvőbetegként kezelni. Háromszékről három helyszín szerepel a listán. A sepsiszentgyörgyi Avitum dialízis-központ a megyei sürgősségi kórház kiegészítője lesz a súlyos és válságos állapotban lévő fertőzöttek orvosi ellátására, Kézdivásárhely municípium kórháza úgyszintén a koronavírus-fertőzésben szenvedők számára lesz fenntartva, s ott fogadhatják a koronavírussal fertőzött várandós hölgyeket is. A minisztériumi közlemény megjegyzi, az országosan kijelölt 44 szülészet, 57 kórház és 60 dialízis-központ nemcsak koronavírus-fertőzésben, hanem más betegségekben szenvedőket is fogadhat sürgősségi esetekben, annál is inkább, mivel sok esetben épületegyüttesekről van szó. Az összesen 161 egészségügyi intézményt a feladataik alapján osztályozták, rangsorolták, első fázisban például a tartalék intézményekben a nem súlyos, nem sürgős eseteket fogadják. Minden egészségügyi intézményben kötelező a betegellátás.

Az egészségügyi minisztérium keddi ülésén egy sor szakmai kérdést is megvitattak, pontosították például a kórházi, klinikai vírusellenes védőfelszerelések elosztását annak alapján, hogy az egészségügyi személyzet (orvosok, asszisztensek, ápolók stb.) milyen feladatot végeznek, mennyire vannak kitéve a közvetlen vagy közvetett fertőződési veszélynek. (bl) 

Online tanácsülés Kovásznán

Akárcsak a többi város önkormányzatának esetében, a kovásznai testület is átváltott az online tanácsülésre. Gyerő József polgármester elmondta, az első online tanácsülést a Skype alkalmazáson belül tartották, és igencsak hosszúra, hétórásra sikeredett. Mivel a hálózati lehetőségek korlátoltak így kívülállóknak nem lehetséges, hogy élőben kövessék a ta­nács­ülést.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.