Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Tiszta és előremutató kampányt ígér Sepsiszentgyörgyön az EMSZ

Tiszta és előremutató kampányt ígér Sepsiszentgyörgyön az EMSZ Kovászna megye

Zakariás Zoltán parlamenti képviselő, országos EMSZ-elnök jelenlétében mutatkozott be a párt sepsiszentgyörgyi csapatának egy része a szerda délutáni főtéri kampányindító sajtótájékoztatón, amin Kolcza István megyeszékhelyi polgármesterjelölt bemutatta programját.

Hirdetés
Hirdetés

Kolcza István kivonatosan ismertette a Sepsiszentgyörgyön szerinte megoldásra váró gondokat, illetve célul tűzte ki a parkolási rendszer átalakítását, a közlekedési infrastruktúra javítását, az egyirányú utcák forgalmának átszervezését. A fiatalok itthonmaradása érdekében ingyenes lakhatást és munkahelyteremtést ígért, a fiatal szakemberek képzését és támogatását vetítette előre.

A város projektjeinek hatékony kivitelezése, végrehajtása, sportinfrastruktúra fejlesztése és a sportlétesítmények hozzáférhetőségének javítása szintén a programja részét képezi, ahogy a helyi termelők támogatása és piac létrehozása is. Kolcza István hangsúlyozta, eddig is konstruktív ellenzékiként tett a városért az önkormányzati képviselő-testületben.

Az EMSZ országos vezetése támogatja a szakmailag felkészült, lelkes helyi csapatot – nyilatkozta a programbemutatón Zakariás Zoltán parlamenti képviselő, az EMSZ elnöke. A párt eddig is a helyi szervezetekben, önkormányzatokban, Erdélyben látta fontosnak politizálni, emiatt számukra legfontosabbak az önkormányzati választások, melyekre régóta készülnek.

Zakariás Zoltán EMSZ-elnök: nem tesz jót egy önkormányzatnak sem, ha bekövesedik oda egy adott politikai struktúra, kell a frissítés. Fotó: Bodor Tünde

A sepsiszentgyörgyi önkormányzatra nagyon ráfér a frissítés, soha nem jó az, ha bekövesedik egy bizonyos politikai struktúra egy intézménybe” – hangsúlyozta a párt országos elnöke. Ő is nyomatékosította, hogy tiszta és előremutató terveik vannak, és ugyanilyen kampányt fognak folytatni, hiszen minden ellenkező jellegű megnyilvánulás a szavazók jelenlétét negatívan befolyásolná.

A rövid főtéri sajtótájékoztató után az EMSZ a megyei könyvtár Gábor Áron termében mutatta be Kovászna megyei tanácsos- és polgármesterjelöltjeit.

Az EMSZ Háromszéken Kézdiszentkereszten, Dálnokon, Csernátonban, Szentkatolnán, Baconban, Zágonban és Sepsiszentgyörgyön indít polgármesterjelölteket a választási versenyben. Illyefalván és Kézdivásárhelyen független jelölteket  támogatnak (Benkő Árpádot, illetve Imre Csabát) a helyi szervezetek, 19 vidéki településen és a megyeközpontban van tanácsosi listájuk.

Fotó: Bodor Tünde

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2024. május 16., 8:42
  ÉRTÉKELÉS: 8

  Hát azért sportlétesítményekkel elég jól áll a város. Arról viszont nem esik szó, hogy a projektek finanszírozásához honnan illetve milyen kapcsolatok eredményeként szándékoznak pénzt hozni a városba, tudván hogy a helyi adókból nem sok marad a közköltségek kifizetése után. Ugyancsak nem találok egy szót sem a kultúráról. Nekem úgy tűnik, hogy egy sebtében összedobott, vízió nélküli „próbáljuk meg” nekifutással van dolgunk.

 • User
  Dátum: 2024. május 16., 10:08
  ÉRTÉKELÉS: 9

  Kézdivásárhelyen csak látszólag független jelöltet támogatnak sajnos. Imre Csaba ugyanis a háttérhatalom emberének, Constatin Patrunak „találmánya”.

 • User
  Dátum: 2024. május 16., 22:34
  ÉRTÉKELÉS: 2

  Kolcza Istvan az elmult mandatumban egyszer nem szolalt fel a tanacsuleseken, ez neki a konstruktiv ellenzeki szerep, bologat vezenyszora. O egy jo ember, egy jo komuves, de nem polgarmesternek, sot tanacsosnak se valo.

 • User
  Dátum: 2024. május 17., 17:13
  ÉRTÉKELÉS: 8

  Eross Bulcsu a megfelelo jelolt, neven meri nevezni a dolgokat: Bodok hotel 750 000 ezer euro vetelar, 1,3 millio a lebontas. Ezt az infot eddig miert nem mondta mas???? Nekem o a hiteles jelolt, meg akkor is ha valoszinu nem o lesz a polgarmester.

 • User
  Dátum: 2024. május 17., 17:01
  ÉRTÉKELÉS: 6

  Ezek az EMSZ-esek négyévenként gyünnek elő a fényre, amikor kampány van, akkor egyet hantáznak, ígérnek ezer munkahelyet, s aztán aki a véletlenül bejut a tanácsba, négy évig lógatja a labát, s veszi fel potyára a fizetést. Legalábbis a kézdiiek 8 év alatt egyetlen tanácshatározatot sem tettek le, de be sem járnak a tanácsüléskre, otthonról szavaznak, hogy nehogy elveszítsék a 800 lejüköt. Ugye Peszkula?

 • User
  Dátum: 2024. május 18., 10:19
  ÉRTÉKELÉS: 2

  Kérdezem én hogy ez a gyönyörű munkahely teremtő csapat cégtulajdonos céltudatos egy párnak a nevét magyar ember mikor olvassa is fáj a szeme és a lelke nem beszélve a makogásukrol feketén munkálkodásukrol ha annyira oda vannak az emberekért valyon a saját alkalmazottaiknak is minimálbért adnak?????

 • User
  Dátum: 2024. május 18., 11:11
  ÉRTÉKELÉS: 2

  „Ugyanaz a lejárt üzenet, amellyel több mint 30 éve manipulálnak és a nemzetek közötti ellenségeskedést táplálják” – írja saját oldalán Constantin Patru azzal kapcsolatban, hogy rengetegen nehezményezték, amiért a polgármester jelöltje összeszűrte a levet a helyi román pártokkal. Muszáj itt reagálnom rá, mert az oldaláról letiltott.
  Érdekes, hogy ez a politikai üzenet nem zavarta, amikor főnöke, Klaus Johannis elnök JO NAPOT PSD-vel köszönt a parlamentben. Ezzel nem az ellenségeskedést táplálta? Vagy amikor 2 két éve maga Patru azt sírta világgá, hogy milyen szörnyű nehéz Kézdin románként élni, meggazdagodni, vajon a román-magyar együttélést szolgálta? Ugyan már!
  Legyünk tisztában: Patrut nem érdekli sem a helyi román közösség, sem a magyar. Őt kizárólag a saját személyes érdekei érdeklik. Másként miért lépett volna ki a tanácsból? Azért, hogy megszerezze magának bagóért a Fortyogót, tanácsosként ugyanis nem vehette volna meg. Miért nem képviselte tovább a román közösséget, amelyik a tanácsba juttatta? Mert magas ívben tesz rá.
  A mozi szerződése, amit sok-sok éve ingyen, saját céljaira használ, lejáróban, meg kéne újítani újabb 15 évre. A kaszárnya, ahol újabb szórakoztató, vendéglátó helyek lesznek, megszerzésre vár, valakinek ott is le kell szedni a fölet. Patrunak olyan polgármester kell, akivel saját céljait elérheti. Az a szomorú, hogy ehhez neki kézdivásárhelyi magyar emberek asszisztálnak hatalomvágyból, vagy csak hogy ne a „mások” nyerjenek. Ennek semmi köze a helyi magyar-román együttéléshez.

  • User
   Dátum: 2024. május 18., 14:28
   ÉRTÉKELÉS: -2

   Engem is letiltottak . Egyetertek Onnel, remelem vagyunk elegen akik igy gondolkodnak.
   Ott leszek minden nyilvanos talalkozon, rendezvenyen ahol kerdezni lehet ezektol a gerinctelen babuktol!

 • User
  Dátum: 2024. május 18., 11:20
  ÉRTÉKELÉS: 4

  Ideje lenne a vàltásnak!
  A Bodok hotelt nem szabadott volna megvenni! Minek? Kinek? Aki anno megvette, eddig ingyen a városnak adta volna, ha az adót+ kamatokat felhajtotta volna a város! Cigigyár/Tabaco… kellett ez?! A gyárat kellett volna megmenteni, még ha cigit is gyártott volna! Lőszergyárnak is jobb lett volna, pont annyira humánus mind most!!!! Komcsi múzeum….🤣 elég ha körbenézünk! Az őskövületek és családjaink még mindig köztünk járnak!!!
  Ipari park?! Mennyi profitot hoz? Ott mezőgazdasági területtel kihozna a paraszt 2 annyit!!!!