Felhívás!

Tetszetős diákszálló

Tetszetős diákszálló Kovászna megye

Hivatalosan is megnyílt Sepsiszentgyörgyön a Fidelitas Hotel és bentlakás, amelyben az egyetemisták mellett akár két autóbusznyi személyt is el tudnak szállásolni. Az épületnek, amelyet sokan leányotthonként ismernek, a rehabilitáció során megőrizték egyedi jellegét, de modern megoldásokkal egészítették ki.
Az egykori textilgyár munkásszállójaként működő épületet a református egyház vásárolta meg és újíttatta fel még tavaly, a megfelelő engedélyek kiváltása viszont idén januárig váratott magára – mondta a megnyitón Pakot István aligazgató. Az épület 1958-ban épült, a felújított létesítményben az eredeti téglafalból meghagyott és több helyen szabadon hagyott részek díszítőelemként hatnak.
A hotelként és diákszállóként egyaránt működő épületben két- és háromcsillagos szobák vannak, de konferenciaterem és SPA-részleg is működik. Az épület legfőbb rendeltetése, mondta Kerestély László igazgató, hogy otthont adjon a sepsiszentgyörgyi Sapientia EMTE-re járó diákoknak, akik kedvezményes áron juthatnak szobához. A kollégiumot a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem tevékenységének támogatására hozták létre, így a bentlakásba elsősorban Sapientiás diákok kerülhetnek be, kedvezményes, havi mindössze száz lejes áron.
A szálloda és bentlakás összesen 92 szálláshelyet kínál. A bentlakásban, a kétcsillagos részen 14 háromágyas szoba található, jelenleg pedig 11 diák veszi igénybe a bentlakást. A háromcsillagos részben 22 szobát alakítottak ki, 48 ággyal, a szobák pedig könnyen alakíthatók single-ből double típusú szobákká, de a mozgássérültek számára is fenntartanak egy lakrészt. A létesítmény vezetői kiemelték: a hotel bevétele egyházi közcélokat szolgál, a szálló működése pedig a bentlakást hivatott fenntartani. <<

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások