Felhívás!

Az ütős székely igazság

Az ütős székely igazság Kovászna megye

Anyagi támogatásban részesítik az RMDSZ, MPP és EMNP háromszéki szervezetei Leheta Lóránt Zsoltot, hogy kifizesse a háromszéki főfogyasztóvédő, Gheorghe-Mircea Diacon ellenében elveszített perben kiszabott pénzbírságot.

A kamionsofőr esete egyértelműen jellemzi a román igazságszolgáltatást: a magyarok lakta területen megengedett, hogy a román köztisztviselők diszkrimináljanak, visszaéljenek hatalmukkal, a bíróság pedig a kettős mércét alkalmazza.
Helyszíni beszámolók szerint „Mircea Diacon egy magyar nóta hallatán elkezdett mocskolódni, köpött a zenekar felé. Az érintett magyar ember kétszer is odament, s megkérdezte, miért teszi ezt. Diacon kijelentette: amíg ő itt van, magyar zenét nem fognak húzni! Majd Diacon részegen odament az asztalukhoz, és azt mondta: Fii atent, că eşti luat în vizor! (Vigyázz, mert figyellek!).” Ekkor törött el a főfogyasztóvédő orrsövénye.
Tamás Sándor, az RMDSZ Háromszéki Területi Szervezetének elnöke elmondta: „Azért álltunk a megvádolt Leheta Lóránt Zsolt mellé, azért gyűjtöttük össze a pénzt, hogy legyen világos: a más megyéből idetelepedett és nyakunkba ültetett köztisztviselő ne viselkedjen úgy, mintha az övé lenne az ország. Tisztességesen végezze a munkáját, ne keresse a konfliktusokat, és főként ne generálja azokat.”
Bálint József, az EMNP háromszéki szervezetének elnöke kifejtette: „Mi nem a verekedést vagy a verekedőket akarjuk támogatni, hanem segíteni egy tettéhez viszonyítva súlyosan büntetett polgártársunknak, szerény összeggel részünkről, amellyel mi is hozzájárulunk ehhez az akcióhoz, a tagságunk köréből javasolt gyűjtés eredményeként.”
Kulcsár-Terza József, az MPP háromszéki szervezetének elnöke elmondta: „Sajnálatos, hogy a román törvénykezés is az ilyen embereket támogatja, az »igazságot« az ők oldalukra állítja. De aki keresi a székelyek igazságosságát, az így vagy úgy, de megkapja” – nyilatkozta Kulcsár. <<

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások