Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Tervezés nélkül nem fog menni

Tervezés nélkül nem fog menni Kovászna megye

Bár a hóesést nem lehet betervezni, ha valaki egy teljes hétvégét aktív – mondjuk síelős – pihenéssel szeretne eltölteni, vagy csak erdő közelben a friss, fagyos levegőn sétálgatna, jó előre kell gondolkoznia és némi kockázatot is be kell vállalnia (az időjárás-változást pl.), ugyanis a székelyföldi sípályák közelében található szálláshelyek február végéig, helyenként március közepéig foglaltak.

Rossz hír annak, aki ilyen hétvégi kiruccanást tervez, ugyanis a belátható 2–3 hétvégén már nincs családi szálláshely a havasabb településeken, bár ha belegondolunk, ez várható volt, hiszen tavaly a magashegyek csúcsain és a tengerparton, de a kevésbé felkapottnak vélt, eldugottabb, rosszul megközelíthető turisztikai célpontokban is tömegnyomor volt. Most csak annak lehet örülni, hogy a távolabbról érkező vendégek pénzt hoznak a szállásadóknak, azaz a megyébe.

Hirdetés
Hirdetés

A sugásfürdői Görgő panzió adminisztrátora, Grüman-Csiki Gabriella lapunknak elmondta, a hétvégék február végéig foglaltak, hét közben még akadnak helyek. Sok a kisgyerekes család, főleg a február eleji egyhetes vakációra kaptak sok ilyen foglalást. Gál Ferenc a Székelyföldinfo szállásfoglaló portál részéről hasonlóképpen nyilatkozott: a 80%-ban román vendégek a sípályával rendelkező helységekben keresnek kikapcsolódási lehetőséget, a hétvégék február 7-ig foglaltak azoknál a partnereiknél, akik a Bucsin-tetőn, Hargitafürdőn, a Madarasi Hargitán, Kommandón rendelkeznek panziókkal. A wellnessezés (dézsafürdő) is opció télen, amennyiben a sípálya mint alapadottság szintén a közelben van. Az, hogy a kommandói ifjúsági táborban levő szobákban március elejéig csak a visszamondásban lehet reménykedni, csak kiegészíti az összképet.

Február 7-ig gyakorlatilag minden hétvége betelt az előpataki úton levő, 19 szobás Panorama Boutique Hotelben is, a hétköznapokon többnyire üzleti ügyekben utazók, vagy csapatépítőn levő munkatársi közösségek foglalnak – tudtuk meg Csillag Levente szállodamenedzsertől. Hétvégére jellemzően kezdő sízők érkeznek, akik a sugásfürdői sípályákra pályáznak, de sokan vannak olyanok is, akik csak simán „lepattannak” a Brassó-Pojána kínálatáról, azaz nem kapnak ott helyet még hétközben sem, vagy esetleg pénzügyi megfontolásból céloznak meg egy kissé távolabbi hotelt. Mivel egy viszonylag kicsi szállodáról van szó, azt is meg lehet oldani, hogy a spa részleget használhassák, előzetes programozás alapján egy-egy család vagy egy-egy szoba vendégei élvezhetik a fürdőzést is (utánuk fertőtlenítenek), de a közeli benedekmezőei lovardában is kellemesen eltölthetnek pár órát a turisták.
A tusnádfürdői O3zone szálloda szálláshelyei is foglaltak február elejéig, a 224 férőhelynek amúgy csak a felét tudják értékesíteni,a wellness-szolgáltatások igen korlátozottak, fürdőzni nem lehet. Sokan csalódottan veszik tudomásul, hogy a helyi sípálya nem működik, de ha hó van, már a szánkózási lehetőség is kielégíti a vendégeket.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások