Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Tavaly avatták fel, idén üzemelnék be a sepsiszentgyörgyi új idősotthont

Tavaly avatták fel, idén üzemelnék be a sepsiszentgyörgyi új idősotthont Kovászna megye

Munkájukat hivatásként végző, empatikus, keresztyén értékrendű alkalmazottakat – ápolókat, szakácsokat, gyógytornászt, mosodai munkást – keres a Diakónia Keresztyén Alapítvány Idősgondozó Ágazata a sepsiszentgyörgyi Szilvássy Carola Református Szeretetotthonba.

Hirdetés
Hirdetés

„Hétfő reggeltől lehet jelentkezni az állásokra, egyelőre biztató, hogy rengetegen érdeklődnek, »égnek a telefonok« az ezzel megbízott két munkatársunk kezében”– tudtuk meg Tóth Annától, a Diakónia idősgondozó ágazatának vezetőjétől, akinek felelőssége az új otthont is elindítani, illetve működtetni. A személyzet alkalmazása a feltétele annak, hogy az otthon megkapja a szakhatóságoktól a működési engedélyt – a tervek szerint nyáron valószínűleg már megnyithatja kapuit a létesítmény.

Ha az április 25-26-ra tervezett interjúkon, majd az azt követő versenyvizsgákon be lehet tölteni a meghirdetett harminc állást, akkor májusban az engedélyért folyamodnak és azt követően meghirdethetik a jelentkezést az ápolóotthonba, ahova 46 lakót tudnak fogadni. Az otthon kapuit pedig, ahol összesen 34 hely van, egy hónappal később nyitják meg, mondta Tóth Anna. Legnagyobb számban ápolókat keresnek az idősotthonba (25-öt), és fontos, hogy mindegyiküknek meglegyen a szakmai képesítése.

Az idősotthon építését az épület szomszédságában levő, fogyatékos fiatalokkal foglalkozó Írisz Ház alapító-igazgatója, Makkai Péter lelkész kezdeményezte. A Szilvássy Carola Református Szeretetotthont a magyar állam jelentős támogatásával az Erdélyi Református Egyházkerület építtette az önkormányzat által adott telken, tavaly májusban Novák Katalin akkori magyar államelnök és Kató Béla református püspök jelenlétében avatták fel.

Fotó: Veres Nándor/MTI

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások