Felhívás!

Tart a visszaéléstől

Tart a visszaéléstől Kovászna megye

Ne fizessünk előre olyan szolgáltatásokért, amit csak hetek, hónapok után kapunk meg, hiszen ez akár átverés is lehet – figyelmeztettek az illetékesek egy olvasói jelzésre reagálva.

Sepsiszentgyörgyi olvasónk (név a szerkesztőségben) azzal a kéréssel fordult lapunkhoz, hogy járjunk utána, vajon átverés áldozata lett-e a megyeközpontban. Elmesélte, hogy egy bukaresti cég képviselője győzte meg – az utcán megállítva, és egy irodahelységbe betessékelve –, hogy száz lejt fizessen, illetve személyi adatait is odaadja, mi több, még fénykép is készült a nőről, azzal a magyarázattal, hogy kozmetikai cikkeket forgalmaz a cég, amelyet az ügynök képvisel, és az „előtte–utána” hatást hivatott ábrázolni a fotó.

– Azt ígérték, hogy harminc napon belül kozmetikai cikkeket kapok kézhez, illetve egy teljes átalakuláson (hajvágás, stb.) is átesek. Egy nagyon furcsa napom volt, belementem, és csak utána, miután még egy szerződést is aláírtam, bántam meg az egészet. Nem annyira a kiadott pénz bánt, mint az, hogy utólag a személyes adataimat felhasználhatják, netán fényképem „kényelmetlen” helyeken tűnhet fel. Most sem értem, miért írtam alá azt az átkozott szerződést. Rábeszéltek… – panaszolta a nő.

Ördög Lajos, a megyei munkafelügyelőség vezetője megkeresésünkre rámutatott, hogy a szerződő fél egy bukaresti székhelyű, 15 alkalmazottal működő cég.

– A vásárlási ígéretre jogilag lehet fizetni, ez eddig nem törvénytelen. A hozzám eljuttatott szerződés elég bonyolult, jól meg van fogalmazva, mondhatnám, hogy jól ki van találva. Ha a panaszos úgy érzi, hogy átverték, akkor mindenképpen forduljon a fogyasztóvédelemhez – összegzett Ördög, óvatosságra intve mindenkit.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások