Felhívás!

Pozitív hatása lenne

Kézdivásárhelyi Körképünkben már hírt adtunk arról, hogy a szenátus megszavazta azt a törvénytervezetet, ami lehetővé tenné bicikliutak építését.
A részletekről a tervezet egyik kezdeményezőt, Fejér László Ödön szenátort kérdeztük.

Az európai strukturális alapokból rengeteg pénz fog az országba érkezni, így meglesz az anyagi háttere annak a kezdeményezésnek, amit a háromszéki politikus nyújtott be, hogy megteremtsék a jogi feltételeket bicikliutak építésére. A szenátor szerint a több ezer kilométernyi bicikliút építésének anyagi vonzata is lenne mind Háromszékre nézve, mind az ország egészére.

– Azt szeretnénk, ha pár év alatt országszerte 3000 kilométer, Háromszéken pedig 300 km bicikliút épülne – fejtette ki Fejér. – Amellett, hogy biztonságossá válhatna a biciklivel való közlekedés, támogatnánk az egészségesebb életmódot, és jelentős hatással lenne a turizmusra is. Európában csak nálunk nincs bicikliút a Duna mentén, a Fekete erdőben lévő forrásig mindenhol lehet mellette biciklizni. Óriási hozadéka lenne, hiszen a kerékpározás Nyugaton nagyon elterjedt, sokan így mennek kirándulni. Ha egy befektető a vidéken bringázik, nem kizárt, hogy megtetszik a környék, és itt is vállalkozásba kezd. A jogszabálytervezet esetében a végső döntést a képviselőház plénuma hozza meg, a törvény az államelnöki kihirdetést követően léphet hatályba.

Beszédes, hogy a tervezetet csak az AUR szenátorai nem szavazták meg, jóllehet Fejér mellett még van egy kézdivásárhelyi szenátor, aki lehet arról sem értesült, hogy a kézdivásárhelyi önkormányzat a város két irányából is bicikliút építését tervezi…

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.