Felhívás!

Tanácsülés vita nélkül

Pénzeket osztottak, adókat módosítottak, pénzügyi mérlegeket és terveket fogadtak el a sepsiszentgyörgyi tanács tegnapi rendes ülésén. A csaknem ötven napirendi pont vita nélkül ment át, ha volt is disputa, az lezajlott a bizottságokban.

A testület a városban lévő összes felekezet templomainak 25 ezer lejes fűtési segélyt szavazott meg, a városhoz tartozó falvakban, ahol fát is adtak, ez az összeg kétezer lej volt templomonként.

A tanács a statisztikai hivatal által hivatalosan közölt 2,6 százalékos inflációval indexelte a lejben (és nem százalékban) megadott adónemek összegeit, és jóváhagyta a város kis- és közepes vállalkozásai de minimis támogatási rendszerét.

Kezdeményezték a szakszervezeti művelődési ház, a vágóhíd és a lőtér városi tulajdonba vételét (lásd ez ügyben Antal Árpád nyilatkozatát a 2. oldalon), és társultak a Bod Péter Megyei Könyvtárral, hogy könyvkelengyét adjanak az újszülötteknek.

Meghosszabbították az ipari park ügyvezető igazgatójának mandátumát, (mert nem zárult le a versenyvizsga), és újra kiírják a versenyvizsgát a Kónya Ádám Művelődési Ház igazgatói tisztségére (mert a három korábbi jelentkező közül egyik sem érte el a minimális pontszámot).
Egy határozat arról rendelkezik, hogy a Tega Rt. utcánként megtisztítja a lámpaoszlopokat, több szerződést módosítottak a vagyontárgyak újraértékelését követően, és módosították a városrendezési tervet azt követően, hogy egy vállalkozó megvásárolta a Sugás-kertet és szállodát, amiket lebontana, és helyébe új turisztikai centrumot építene.

Megszavaztak egy 16 ezer lejes támogatást a Sportiskolának, hogy alapításának idén esedékes 60. évfordulóját megszervezhesse, és kiírtak versenyvizsgára 14 taxiengedélyt, amellyel 210-re emelkedik a taxisok száma Sepsiszentgyörgyön. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2021. április 30., 7:31
    ÉRTÉKELÉS: 1

    A vegen egesz szentgyorgy kozpontja egy turisztikai centrum a masik turisztikai centrum mellett.Ugy el vannak a turisztikaval, mit akarnak megmutatni az Autolivet, vagy egy kezdivasarhelyi bezart nadrag gyarat?