Felhívás!

Adomány járványidőben

Adomány járványidőben Kovászna megye

A megyeszékhelyi Salvatore Egyesület a koronavírus-fertőzés megelőzésére, fertőtlenítésre használt eszközöket adományozott a sepsiszentgyörgyi Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórháznak, illetve a megyei mentőállomásnak.

Buna Hunor, a Salvatore Egyesület elnöke lapunknak elmondta, a világjárvány tükrében nagyon fontos az egészségügyben, az élvonalban dolgozók biztonsága, ez vezérelte az egyesületet is, amikor a Lucifer céggel partnerségben adományokkal kedveskedtek.

– A sürgősségi osztálynak egy antibakteriális, vírusokat, gombákat pusztító UV-lámpát adományoztunk (ez 80 négyzetmétert fertőtlenít). Ezen kívül a megyei mentőállomásnak 100 védőruhát adtunk át. Az adományok összértéke 5 ezer lejre rúg. A kezdeményezésben a partnerünk és a támogatónk a Lucifer Kft. volt. Az említett cégvezető nagyon nyitott, segítőkész, az egyesületünk régi támogatója, megkeresésünkre pedig önzetlenül segített most is – részletezte Buna.

András-Nagy Róbert, a megyei kórház igazgatója érdeklődésünkre elmondta, hogy járványidőben minden olyan eszköz hasznos és elkel, amit a fertőtlenítési folyamatban használnak. Rámutatott, hogy az említett fertőtlenítőlámpákat például program szerint egyik helyről a másikra viszik az intézményben, az adománynak köszönhetően pedig a sürgősségen már helyi szinten megoldható a fertőtlenítés, nagyobb hatásossággal lehet használni a speciális lámpát. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.