Hirdetés
Hirdetés

Jelentették a kutyaüzért

Jelentették a kutyaüzért Kovászna megye

A sepsiszentgyörgyi Amy állatvédő egyesület elnöke hívta fel szerdán lapunk figyelmét egy elszomorító esetre: egy dálnoki férfi a gyors kereset reményében harci kutyát (Amstaff keveréket) fogadott örökbe a szépmezői menhelyről, majd az interneten 300 lejért eladásra kínálta. Az ügyben a rendőrséget is riasztották.

Póra Kingát, az Amy állatvédő egyesület elnökét egy állatbarát riasztotta az üzérkedésről.

Hirdetés
Hirdetés

– Az internetről lementett – az Olx-oldalon közzétett – hirdetéssel kerestem fel a szépmezői kutyamenhelyet adminisztráló Tega Rt. igazgatóját, és kiderült, hogy nemrég fogadta örökbe a kutyát a férfi. Rövid egyeztetés után a rendőrséget is riasztottam – magyarázta Póra.

Szerinte félő, hogy egy ilyen embertől, aki örökbe fogadott kutyákkal üzérkedik, az illegális kutyaviadal sem áll távol.

Máthé László, a Tega Rt. igazgatója felháborítónak tartja az esetet.

– Szomorú, hogy üzérkedésre használják az örökbe fogadott ebet. Szívesen segítünk az új állatvédelmi rendőrség munkatársainak a nyomozásban: a férfi annyira felelőtlen volt, hogy a menhely által – az interneten örökbefogadásra biztató posztokban – használt fényképeinkkel bocsátotta áruba az ebet – fogalmazott.

Az örökbefogadáskor, a törvényeknek megfelelően, egy űrlapot kell kitölteni, aláírni, és ezáltal vállalni, hogy a kutya jó gondozásban részesül, jó helyre kerül.

Sőt, a tartás tényleges helyét is meg kell jelölni, mivel a menhely alkalmazottai utólag ellenőrizhetik az eb sorsát. Ezt a nyilatkozatot az örökbefogadó férfi is aláírta.

Póra tegnap arról értesítette szerkesztőségünket, hogy időközben a férfi 3 másik, nagytestű kutyával kapcsolatosan is érdeklődött a szépmezői menhely lakóit bemutató weboldalon: az állatvédő attól tart, hogy ezeket az ebeket ún. csalikutyáknak (verekedtetésre) akarja használni. 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások